Neymari poliitilised sõnavõtud tekitavad enne MMi pingeid

Postimees Sport
Copy
Neymar.
Neymar. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Jalgpallistaar Neymar otsustas Brasiilia presidendivalimistel avalikult toetada Jair Bolsonarot. Koondisekaaslastega oli varem kokku lepitud, et valimistel pooli ei valita, sest see tekitaks niigi polariseerunud riigis veelgi enam pingeid.

Eelmisel nädalal toimunud Brasiilia presidendivalimised võitis napilt vasakpoolne kandidaat Luiz Inácio Lula da Silva ehk lühidalt Lula, kes pälvis 50,83 protsenti häältest. Ametis olnud president Bolsonaro võidule ei aidanud kaasa ka Neymari algatatud kampaania, mis levis sotsiaalmeedias kulutulena.

Valimiskampaania ajal võtsid Bolsonaro kaitseks sõna mitmed jalgpallurid, teiste seas ka Neymar. Ta lubas pühendada oma esimese värava algaval MM-finaalturniiril just Bolsonarole.

Seda kritiseeris endine jalgpallitäht Juninho, kes oli Lula toetaja. «Tunnen end halvasti, kui näen Brasiilia jalgpallureid parempoolseid «fašiste» toetamas. Me ise oleme tulnud altpoolt ja jõudnud tippu. Kuidas me saame nüüd olla teiste poolt?» küsis pettunud Juninho.

Hispaania ajalehe Sport andmetel rikkus Neymar Bolsonaro toetamisega Brasiilia koondise kirjutamata reeglit. Väidetavalt on mängijad kokku leppinud, et ei võta presidendivalimistel pooli, et vältida lisapingeid niigi poliitiliselt laetud Brasiilias.

Kataris algab MM-finaalturniir kahe nädala pärast. Brasiilia ja Neymar lähevad avamängus vastamisi Serbiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles