Sparta spordiklubi: Nabi ja Keres on esitanud valeväiteid (1)

Postimees Sport
Copy
Kreeka-rooma maadluse olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi (paremal) sai hiljuti Rahvusvaheliselt Spordikohtult (CAS) otsuse, mis jättis jõusse talle määratud kaheaastase võistluskeelu, kuid lisas, et Nabi on kahetsusväärne ohver ning teda ei saa nimetada keelatud ainete tarvitajaks. Neljapäeval jagasid pressikonverentsil Nabi ja vandeadvokaat Paul Keres selgitusi CASi otsuse kui tulevikuplaanide kohta.
Kreeka-rooma maadluse olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi (paremal) sai hiljuti Rahvusvaheliselt Spordikohtult (CAS) otsuse, mis jättis jõusse talle määratud kaheaastase võistluskeelu, kuid lisas, et Nabi on kahetsusväärne ohver ning teda ei saa nimetada keelatud ainete tarvitajaks. Neljapäeval jagasid pressikonverentsil Nabi ja vandeadvokaat Paul Keres selgitusi CASi otsuse kui tulevikuplaanide kohta. Foto: Sander Ilvest

Sparta Spordiseltsi juhatuse liikme Mart Kajari kinnitusel on Sparta spordiklubi vastupidi vandeadvokaat Paul Kerese väidetele andnud Heiki Nabile kõik tema küsitud külastuste logid, letrosool ei saanud Nabi organismi jõuda spordiklubi seadmetest, ühtegi narkojõuku politsei Spartas treenimas tuvastanud ei ole ning Dimitri Uiba ei ole Sparta klient.

«Tallinna Ülikooli spordibioloogia professor ning Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse nõukogu liige Kristjan Port kinnitas Delfis üheselt: et aine oleks mingi seadme või higi kaudu tekkinud, see sai ümber lükatud,» ütles Kajari pressiteate vahendusel. «Enesekaitse eesmärgil väljendatud mõtete ebatõesust on Heiki Nabi mulle kui spordiklubi esindajale üheselt tunnistanud ning teinud seda ka avalikult.»

Sparta spordiklubi. Foto on illustratiivne.
Sparta spordiklubi. Foto on illustratiivne. Foto: Remo Tõnismäe

«Kahjuks ei ole tema advokaat Paul Keres mõistnud, et spordiklubi maine kahjustamine oma kaitsealuse esindamisel valeväidete esitamisega on samuti kuritegu. Ootame nii Nabilt kui ka tema advokaadilt Paul Kereselt eetilist ja ausat käitumist nii kohtus, avalikkuses kui ka spordisaalis,» lausus Kajari.

Ta lisas, et spordiklubi maine kahjustamine valede enesekaitsesüüdistustega on Spartale vastuvõetamatu ning kahjustab nii spordiklubi kui ka avalikkuse silmis olulisel määral nii sportlase kui ka tema advokaadi mainet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles