Antisemiitlike vaadetega filmi reklaaminud NBA täht saadeti palgata puhkusele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kyrie Irving.
Kyrie Irving. Foto: Vincent Carchietta

Korvpalliliigas NBA on taas halvas valguses silma paistnud Brooklyn Netsi tähtmängija Kyrie Irving. Antisemiitlike vaadetega filmi reklaaminud korvpallur sai meeskonnalt viiemängulise keelu ning selle aja jooksul ei maksta talle ka palka.

Irving postitas sotsiaalmeediasse lingi dokumentaalfilmist «Hebrews to Negroes – Wake Up Black America». 2018. aastal ilmunud linateost on kritiseeritud tugevate antisemiitlike vaadete poolest. Brooklyn Nets püüdis mängukeeldu vältida, ent Irving ei kasutanud võimalust eitada oma antisemitismi.

Nõnda astuski Nets järgmise sammu, millega määrati tähtmängijale viiemänguline keeld ning selle aja jooksul ei teeni ta sentigi. Klubi püüab selle karistusega näidata mängijale, et tema sõnad ja teod võivad tekitada korvamatut kahju. Nets vastandas end täielikult Irvingu väidetele ning omanik Joe Tsai mõistis mängija käitumise hukka.

Alles pärast karistuse saamist otsustas Irving sotsiaalmeedias vabandada. Tal on siiralt kahju ebameeldiva olukorra tekkimise pärast ning püüab kahetsusväärsest sündmusest õppida.

«Mul ei olnud kavatsust halvustada kuidagi juutide ajalugu. Ma vabandan kõikide ees, kellele ma enda öelduga liiga tegin. Olen lihtsalt inimene, kes püüab tõde välja selgitada,» lausus Irving sotsiaalmeedias ning kustutas hiljem ka varem tehtud reklaami antisemiitlike vaadetega filmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles