Ootamatult karjääri lõpetav Barcelona jalgpallilegend loobus miljonitest eurodest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Gerard Pique.
Gerard Pique. Foto: Juan Medina / Reuters /SCANPIX

Eile teatas Hispaania koondise ja Barcelona jalgpalliklubi legendaarne keskkaitsja Gerard Pique, et lõpetab järgmisel nädalal karjääri. Nüüd otsustas mees, et loobub talle mõeldud kompensatsioonist.

FC Barcelona kasvandikuna veetiski Pique lõvioma oma karjäärist Kataloonia suurklubis. Vaid vutitee alguses, aastatel 2004–2008, kuulusid ta mängijaõigused Manchester Unitedile, kuid Inglismaa tipu eest jõudis ta väljakul käia kõigest 23 kohtumises.

2008. aastal naasis keskkaitsja Barcelonasse ning tõusis seal kindlaks põhimeheks, aidates klubi kaheksal korral Hispaania meistriks, seitsmel korral Hispaania karikavõitjaks ning kolmel korral ka Meistrite liiga võitjaks.

Sel nädalavahetusel peab ta enda viimase kohtumise kodusel Camp Noul ning võib-olla jookseb veel väljakule ka järgmisel nädala toimuvas vastasseisus Osasunaga. Pärast seda algab Hispaania kõrgliigas kaks kuud kestev paus ja Pique enam Barcelona meeskonda ei kuulu.

Tegelikult pidanuks Barcelona maksma Pique'le veel 30 miljonit eurot kompensatsiooni, ent 35-aastane keskkaitsja loobus sellest. See samm tõstab tema staatust klubilegendina veel, sest teatavasti pole Barcelona majandus kõige paremas seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles