Korraliku õhulendu näidanud Aigro pääses kindlalt lõppvõistlusele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro Pekingi olümpial.
Artti Aigro Pekingi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Eesti suusahüppajad Artti Aigro ja Kevin Maltsev alustasid täna uut hooaega MK-sarjas. Poolas Wisla hüppemäel toimunud kvalifikatsioonis pääses lõppvõistlusele Aigro.

23-aastane Aigro tegi kvalifikatsioonis korraliku õhulennu ning HS134 mäel maandus ta 122,5 meetri peal. Koos kohtunike hinnetega anti eestlasele 119,1 punkti, millega teenis 30. koha.

«Esimene start hooajal osutus märksa pingelisemaks, kui enne võistlust eeldasin. Hüppemäel ei tundnud ennast kindlana peale kaht treeninghüpet, kuid kvalifikatsioonihüppe suutsin teha piisavalt hästi, et tagada koht homsele põhivõistlusele,» lausus Aigro pärast võistlust. «Loodan, et pinged on nüüd maas, suudan lõppvõistlustel end vabamalt tunda ja oma hüpped paremaks saada.»

Lõppvõistlusele ehk 50 parima hulka ei suutnud hüpata Maltsev, kes piirdus täna 106,5 meetri ja 87,8 punktiga. See andis talle 70 mehe konkurentsis 62. koha. Edasipääsuks olnuks vaja teenida vähemalt 20 punkti enam.

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut Poola suusahüppaja Dawid Kubacki, kes lendas koguni 133 meetrit ning teenis 140,5 punkti. Suurüllatusena piirdus kvalifikatsiooniga Austria teine number Jan Hörl, kes leppis 55. kohaga.

Wisla võistlus läheb seejuures ka ajalukku, sest võisteldakse suvistes oludes. Nõnda toimub hoovõtt jäärajal ning maandutakse kunstkattele nagu suvistel MK-etappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles