Ibrahimovic ja Guardiola sattusid jälle sõnasõtta

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vanad «sõbrad» Pep Guardiola ja Zlatan Ibrahimovic.
Vanad «sõbrad» Pep Guardiola ja Zlatan Ibrahimovic. Foto: CARL RECINE

Pole saladus, et Rootsi jalgpallitäht Zlatan Ibrahimovic ja Manchester City peatreener Pep Guardiola ei saa just kõige paremini läbi. Nüüd sai see vana tõde veelkord kinnitust.

Ibrahimovic ja Guardiola pöörasid tülli ajal, mil mõlemad Barcelonas töötasid. Ibrahimovic liitus Barcelonaga 2009. aastal, kuid pidas seal vastu vaid ühe hooaja.

Keeruliseks läinud suhteid kirjeldas Ibrahimovic oma autobiograafias. «Kui ostad mind, ostad endale Ferrari. Kui sõidad Ferrariga, tangid seda kvaliteetse kütusega, suundud maanteele ja vajutad gaasi. Guardiola täitis seda diisliga ning läks metsateele sõitma. Ta oleks pidanud ostma Fiati,» andis Ibrahimovic mõista, et Guardiola kasutas teda väljakul valesti.

Hiljuti kommenteeris Ibrahimovic Manchester City ründaja Erling Haalandi esitusi ning sõnas, et Guardiolale ei meeldi, et Haaland nii säravaid esitusi teeb.

«Mulle ta [Haaland] meeldib. Ta on väga intelligentne mängija. Ta ei tee asju, mis tema haardeulatusest välja jäävad. Ta ei lange alla palli küsima, vaid püsib värava ees ja skoorib. Kas Guardiola suudab teda veel paremaks teha? See oleneb sellest, mis toimub Guardiola egoga. Küsimus on selles, kas ta lubab endal olla suurem kui Haaland või mitte. Minul ega ka kellelgi teisel ta nii suureks minna ei lubanud,» sõnas Ibrahimovic.

Guardiola vastas Rootsi vutitähele sarkastiliselt. «Tal on tuline õigus. Selles klubis mängib minu meeskond ja minu ego on suurem kõigist mängijatest. Mulle ei meeldi, kui Haaland kolm väravat lööb ja kogu tähelepanu enda peale võtab. Ma olen kade! Tõesti, ma olen kade!» pööritas Guardiola silmi.

Ent sellega polnud kõik veel öeldud, sest Guardiola jätkas: «Olen talle öelnud, et Erling, palun ära löö rohkem väravaid, muidu ajalehed ei kirjuta minust, vaid sinust. Tal on õigus, ta [Ibrahimovic] tunneb mind läbi ja lõhki. Võib-olla peaks ta veel ühe raamatu kirjutama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles