Austraalia olümpiamedalist osutus narkobossiks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Scott Miller.
Scott Miller. Foto: Dean Lewins/epa/SCANPIX

Austraalia ujuja Scott Miller tunnistas end süüdi narkootikumide vedamises ja kuritegelikku gruppi kuulumises.

1996. aasta Atlanta olümpialt hõbeda ja pronksi võitnud 47-aastane Miller peeti kinni möödunud aasta veebruaris. Toona kirjutati, et politsei leidis tema Sydney äärelinnas Rozelle’is asuvast kodust kaks kilogrammi heroiini meenutavat ainet ning 75 000 dollarit sularaha.

Scott Miller.
Scott Miller. Foto: DAVID HANCOCK

Nüüd on Milleri kinnipidamise osas selgunud rohkem detaile. Austraalia 9News kirjutab, et Miller tegeles narkootikumide vedamisega. Süüdistuse järgi transportis ta neli kilo ehk 2,2 miljoni euro väärtuses metamfetamiini. 

Prokuröri sõnul polnud Miller pelgalt narkootikumide transportija, vaid kogu operatsiooni pealik. «Ta ei ole ainult narkokuller, vaid nelja süüaluse boss,» teatas prokuröri.

1995. aasta 100 m liblikujumises maailmameistriks kroonitud ujuja tunnistas end kohtus süüdi. Ta kirjutas kirja, kus vabandas oma tegude eest. Seejuures viitas ta, et halvale teele juhtisid teda probleemid lapsepõlvest. «Ta ei käinud koolis, tal ei olnud sõpru,» sõnas mehe kaitsja.

Lõplikult keeras Milleri elu viltu aga pärast tema abikaasa surma. Advokaat avaldas, et Milleri naine võttis endalt elu 2014. aastal Milleri sünnipäevahommikul. «Häbi ja piinlikkus on tema elu halvanud,» lausus kaitsja.

Miller saab oma karistuse teada 10. novembril. Nagu öeldud, on ta end narkootikumide vedamises ja kriminaalsesse gruppi kuulumises süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles