Suri treener, kes aitas olümpiavõitudeni mitu Norra suusastaari

Postimees Sport
Copy
Otepää MK-etapp 2003. aastal. Naiste 15 km klassikalises tehnikas võistluse võitis Bente Skari (vasakul), teine oli Kristina Šmigun (paremal) ja kolmas soomlanna Kaisa Varis.
Otepää MK-etapp 2003. aastal. Naiste 15 km klassikalises tehnikas võistluse võitis Bente Skari (vasakul), teine oli Kristina Šmigun (paremal) ja kolmas soomlanna Kaisa Varis. Foto: Toomas Huik

Reedel suri 75-aastaselt Norra suusatreener Dag Kaas, kelle käe all kasvasid üles näiteks olümpivõitjad Bente Skari ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Kaas oli karjääri jooksul ka naiste murdmaasuusatamise rahvuskoondise treener ning töötas aastaid ka Hemingi suusaklubi treenerina. Lisaks on ta olnud võtmeisik Norra eliitsportlaste treeningute eest vastutavas organisatsioonis (norra keeles Olympiatoppen).

«Teade Dag Kaasi lahkumisest valmistab meile suurt kurbust. Uskumatu, et Dag on siit ilmast lahkunud. Ta oli aktiivne ja pühendunud kolleeg ning spordile kaasaaitaja kuni lõpuni. Dagi jäävad paljud igatsema,» ütles tippspordikomitee juht Tore Øvrebø.

Kaas aitas maailma tippu Skari ja Jacobseni. Neist esimene pälvis olümpiakulla ja viis MMi kuldmedalit aastatel 1999–2003. 2007. aastal 20-aastasena MMil sprindikulla võitnud Jacobseni nimetati uueks Skariks. Ka tema kiire arenguhüpe oli Kaasi poolt nutikalt kavandatud treeningute vili.

Kaas oli tuntud ka murdmaasuusatreeneri, ärikonsultandi, orienteerumistreeneri ja mänedžerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles