Meeleavaldajaid politsei vastu ässitanud vabavõitleja sai pika vanglakaristuse

Christopher Krutto
Copy
Kevadised rahutused Rootsis.
Kevadised rahutused Rootsis. Foto: AFP/SCANPIX

Tänavuse aasta aprillis puhkesid Rootsis rahutused, kui Taani paremäärmuslik poliitik Rasmus Paludan sai loa riiki sisenemiseks. Rahtustuses võtmerolli mänginud vabavõitleja Rahmads Stromanis sai nüüd pika vanglakaristuse.

Örebro kohus leidis, et Stromanis on süüdi raskendatud sabotaažis ja avaliku võimu vastases vägivallakatses, kirjutab portaal Kimura. Politsei sõnul mängis 27-aastane vabavõitleja oma kodulinnas Sveaparkenis toimunud rahutustes võitmerolli.

Usutakse, et just tema juhtis rahvamassi ning julgustas neid politseinikke ründama. Stromanist ennast pildistati puidust kaikaga, millega ta väidetavalt ametivõime ähvardas.

Sportlane lükkas tagasi süüdistused, nagu ta oleks rahvamassi juhtinud, kuid tunnistas, et viskas kive ja lõikus politseiautode rehve.

Lisaks kuue aasta pikkusele vanglakaristusele peab Stromanis koos kolme teise inimesega maksma kaheksale viga saanud politseinikule 14 500 eurot kompensatsiooni.

Paludani tuleku pärast toimusid rahutused, sest ta on varem põletanud islamiusu pühakirja Koraani ja ähvardanud seda teha veelgi. Kokku sai rahutustes viga 71 politseinikku ja kolm politseikoera. Lisaks sellele põhjustati miljonite eurode jagu kahjusid.

Stromanis on profikarjääri jooksul pidanud neli matši, millest võitnud kolm. Tema viimane kohtumine leidis aset veebruaris, kui ta pidi tunnistama David Jacobssoni paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles