Legendaarne ralliauto naaseb uues kuues MM-sarja

Christopher Krutto
Copy
Guerlain Chicherit koos Lancia Delta Evo-e-ga.
Guerlain Chicherit koos Lancia Delta Evo-e-ga. Foto: Rallycross Promoter GmbH / Red Bull Content Pool

Lancia Delta on üks ajaloo kuulsamaid ralliautosid, kuid viimastel aastakümnetel pole seda enam MM-sarjas ralliradadel nähtud. Nüüd teeb see tagasituleku hoopis rallikrossis.

Guerlain Chicherit’le kuuluv GCK Motorsport andis aasta tagasi teada, et arendab Lancia Deltat, millega soovitakse võistelda rallikrossi MM-sarjas. Nüüd ootavad Lancia Delta Evo-e nimelist masinad tuleristsed.

Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse Saksamaal Nürburgringil rallikrossi MM-sarja hooaja viimane etapp, kus on stardis ka GCK Motorspordi arendatud Lancia Delta.

Masina arendusse on pandud tohutult aega ja näiteks juba kere arendamise peale kulutati 1200 tundi. Rallikrossi MM-sarjas kasutatakse elektrimootoreid ning jõuallikas ja käigukast tulevad kõikidele tiimidele samalt tootjalt.

«Ma olen väga elevil rallikrossi MM-sarja naasmise üle. Viimasest korrast on juba aasta möödas. Üks asi on kindel. Meie Lancia Delta Evo-e RX paistab kindlasti teiste autode seast silma,» sõnas Chicherit.

«Ma soovin tiimi õnnitleda suurepärase töö eest, mis nad üheksa kuu jooksul on teinud. Mul pole kahtlusi, et see auto jätab inimestele võimsa mulje. Muidugi vajame aega, et auto konkurentsivõimeliseks teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles