VIDEO Eesti koondise tsenter leidis MM-valikmängude eel sisemise Kuusmaa

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Matthias Tass (keskel).
Matthias Tass (keskel). Foto: Dariusz Sarnowski/Twitter

Enne tuleval nädalal algavat koondisepausi mängitakse erinevates Euroopa korvpalliliigades viimaseid mänge. Matthias Tassi koduklubi Dąbrowa Górnicza sai küll Wrocławi Śląskilt lisaajal 96:103 lüüa, ent meie mees oli heas hoos.

Tavapäraselt algviisikusse kuulunud Tass teenis 40 sekundit üle 26 minuti. Ta viskas 16 punkti, tabades sealjuures kolmesed 5st 4. Lisaks kanti tsentri arvele 4 resultatiivset söötu ja 3 lauapalli.

23-aastasel Tassil on korralik viskekäsi, ent enamasti patrullib ta korvi lähistel. Näiteks ülikooli kahel viimasel aastal viskas ta mõlemal puhul kokku peale vaid 18 kolmest, protsendid olid vastavalt 22 ja 11.

Tänavu, esimesel tõsisel profihooajal on keskmängija kuues mängus kaare tagant õnne proovinud 12 korral. Śląski vastu tabas ta märki esmakordselt. 

Koondisesse tuleb Tass korraliku statistika pealt. Poola kõrgliigas on ta keskmiselt 25,3 minutiga visanud 11,2 punkti, hankinud 6 lauapalli ja jaganud 1,3 resultatiivset söötu. Väljakult on tabavusprotsent 51, vabaviskejoonelt 57,9.

Kesiselt jätkub Kregor Hermeti hooaeg. Koduklubi Lublini 74:83 kaotusmängus Łańcutile piirdus ääremängija ligi 13 minuti ja 2 punktiga. Viimases neljas matšis pole meie mees üle 4 silma kogunud.

25-aastase Hermeti keskmised näitajad on seitsmes mängus keskmiselt 17,9 minutit, 5,3 punkti ja 2,9 lauapalli.

Standings provided by Sofascore

Leedu kõrgliigas aitas Kristian Kullamäe järjekordse võiduni Panevėžyse Lietkabelise. Võõral väljakul saadi 78:73 jagu Nevėžisest.

Pingilt sekkunud Kullamäe mängis täpselt 20 minutit. Ta viskas 9 punkti ning jagas 3 tulemuslikku söötu.

23-aastane tagamängija on hooaega väga hästi alustanud. Leedu liigas on tema üheksa mängu näitajad 22,6 minutit, 13,8 punkti, 3,9 lauapalli ja 3,6 söötu. Märkimist väärib ka kolmeste tabavusprotsent 42,5 (40/17).

Standings provided by Sofascore

Itaalia kõrgliigas oli hea viskeõhtu Mikk Jurkatammel. 22-aastane tagamees panustas koduplatsil Treviso 99:92 võitu Brescia üle 9 punktiga. Sealjuures tabas ta 15 minuti jooksul kõik, mis teele läks: kaks lähiviset, kolmese ja kaks vabaviset. 

Suvel vigastust ravinud Jurkatamm on saanud jalad alla. Tema keskmised näitajad on Itaalia kõrgliigas 10,8 minutit, 2,3 punkti ja 1,3 resultatiivset söötu.

Standings provided by Sofascore

Tuleva nädala alguses kogunev Eesti korvpallikoondis võõrustab reedel Rootsit ning külastab kolm päeva hiljem Soomet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles