Kolmanda koha pinge säilis viimase vooruni, aga Paide haaras kõik trumbid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Robi Saarma (löögil) tõusis Paide Linnameeskonna kangelaseks.
Robi Saarma (löögil) tõusis Paide Linnameeskonna kangelaseks. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti jalgpalli meistrivõistluste kolmanda koha meeskond selgub tuleval nädalal viimases voorus. Nõmme Kaljul oli võimalus täna asi ära vormistada, ent võõrsil jäädi 0:1 alla Paide Linnameeskonnale.

Kuigi väravat tuli Eesti südames pikalt oodata, oli kohtumine tempokas, haarav ja huvitav. Üritavamaks pooleks oli pigem Paide, ent Kalju nõelas vasturünnakutega.

Teise poolaja hakul löödi esimene värav, mis ei jäänud aga jõusse. Kiiresti lahti mängitud karistuslöögist alanud rünnaku lõpetas Robi Saarma, ent peakohtuniku Kristo Külljastineni arutelu järel abilistega tühistati Paide tabamus. Fikseeriti käega mäng.

Nulli peale siiski ei jäädud. Hetkeks suurte jõududega ründama läinud Kalju karistati ise vasturünnakuga ära: väravavaht Ebrima Jarju algatas kiire rünnaku, jätkasid Karl Mööl ja Herol Riiberg, ning taas oli täpne Saarma. Sel korral, 75. minutil, oli kõik õige. Kalju üritas veel viigiväravani jõuda, ent surve ei kandnud vilja.

Võiduga tõusis Paide kahe punktiga Kalju ette. Viimases voorus, laupäeval kell 14, kohtutakse vastavalt võõrsil Tartu Tammeka ja Tallinna Kaleviga. Võrdsete punktide korral vaadatakse esmalt omavahelisi mänge, aga need on viigis, sest mõlemad on nüüd kahel korral võitnud üheväravalise vahega. Edasi võrreldakse üldist väravate vahet, mis annab selge eelise Paidele.

Tänases esimeses mängus alistas Kuressaare kodus 1:0 Pärnu Vapruse. Ainsa värava lõi Sander Laht 70. minutil.

Tabeliseis viimase vooru eel:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles