Kahe peale Baskonia esimesed 11 punkti visanud Kotsar ja Raieste tegid ilusa partii

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar esiplaanil.
Maik-Kalev Kotsar esiplaanil. Foto: Baskonia/Facebook

Hispaania korvpalli meistriliigas alistas Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia kodus lisaajal 107:103 Sevilla Real Betisi.

Kohtumine algas Eesti korvpallisõprade jaoks hiilgavalt. Meie mehed kuulusid algkoosseisu ning tõid kahe peale Baskonia esimesed 11 silma: 6 Kotsar, 5 Raieste. Mõlemad said kohe mängida üle kaheksa minuti.

Kui Raiestelt punktilisa ei tulnudki, siis Kotsar jätkas heas hoos. Ta tabas väljakult jutti 5/5, jõudes vähem kui kuue minutiga kahekohalise skoorini. Vahetused tõmbasid tuure mõistagi veidi maha. 

Kogu kohtumine kulges võrdsete heitluses. Kord oli peal üks, siis jälle teine, ent vahe ei kasvanud kordagi üle seitsme silma. 

Veel viimase minuti eel oli Baskonia nelja punktiga kaotusseisus, ent sealtki tuldi välja. 2,6 sekundit enne lõpuvilet võinuks Matt Costellol 90:91 seisult kahe vabaviskega hoopis mängu ära otsustada, ent korvi kukkus vaid teine. Seegi napilt.

Järgnenud lisaajal mängu iseloom oluliselt ei muutunud. Pingelises heitluses tõmbas siiski Baskonia napilt pikema kõrre. Otsustavaks sai 6:0 vahespurt seisult 98:97.

Lisaega pingilt jälginud Kotsar müttas 6 sekundit üle 23 minuti. Ta oli 17 punktiga (visked väljakult 11/8, joonelt 3/1) tiimi paremuselt teine korvikütt. Enam skooris vaid 29 silma toonud Markus Howard. 

Vaid esimesel ja kolmandal veerandajal võimaluse saanud Raieste teenis tosin minutit. Ta piirduski alguses visatud 5 punktiga (kolmesed 1/1, kahesed 2/1). Lisaks läks kirja 3 lauapalli ja vaheltlõige.

Kahe kaotuse kõrvale viienda võidu saanud Baskonia on tabelis viies.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles