Pärnu VK alustas eurohooaega kuiva kaotusega

Postimees Sport
Copy

Täna alustas CEV Challenge Cupi Pärnu Võrkpalliklubi, kes sai kodusaalis peetud 1/16-finaali avamängus Lissaboni Sportingu vastu 0:3 (17:25, 12:25, 14:25) kaotuse.

Pärnu nooremapoolne koosseis jäi vastasele alla pea igas elemendis, ent peatreener Toomas Jasmin leidis siiski ka positiivset. «Ilmselgelt tasemevahe sai määravaks, ega siin muud ei olegi. Nagu ka kolmanda geimi alguses oli näga – natuke lasid meid mängu sisse, aga ikka oli neil käik juurde panna ja purjetasid geimi lõppu pikalt ette ära jälle,» kommenteeris peatreener, kirjutab volley.ee.

«Rahule jäin vastuvõtuga ja tegelikult ka serviga võib ka enam-vähem rahule jääda, suutsime neid vahepeal survestada. Paremaks on vaja saada sidemängijate ja ründajate koostöö, sealt on vaja mäng vähe kiiremaks saada, eriti sellise vastase vastu,» lisas Jasmin, kes tahab korduskohtumises rohkem kasutada tempoosakonda. «See võiks toimida paremini, samamoodi pipe ja eks neid väikseid asju on veel. Teeme väikse korrektuuri ja proovin juba Riia mängus neid asju mängu tuua.»

Pärnule tõid nii Luiz Henrique Damas kui Kaur Erik Kais kumbki 7 punkti (0 ja +1), 6 silma (-2) lisas Tony Tammiksaar. Pärnu pidi hakkama saama ilma vigastatud Jörgen Vanamõisata. Pärnu vastuvõtt oli 56% ja rünnak 33%, blokist saadi 3 punkti ja servil löödi 4 ässa (10 viga).

Sportingu edukaimaks kerkis Jose Alvares Masso 12 punktiga (+8). Sportingu vastuvõtt oli 53 ja rünnak 63%, blokipunkte koguti 8 ja servipunkte 5 ning eksiti 10 pallingul.

Enne mängu:

Pärnu pole kodust Balti liigat kuigi hästi alustanud, sest esimese üheksa kohtumisega on kogutud kaks võitu ja tervelt seitse kaotust. Seitsme klubi konkurentsis ollakse praegu viimasel kohal.

Sporting on Portugali meistrivõistlustel 14 meeskonna hulgas kuues: nende saldo on neli võitu ja kaks kaotust, kolmes viimases kohtumises on aga suudetud vastastele säru teha. Muideks, vastaste ridadest võib leida ka ühe endise Pärnu mängumehe, tempoosakonnas teeb tegusid Toms Švans.

Suvepealinna meeskonna peatreeneri Toomas Jasmini sõnul on vastase näol tegu kvaliteetse ja ühtlase meeskonnaga. «See on omamoodi tore, et Toms tuleb siia saali tagasi. Ta on kaks korralikku blokimängu seal teinud, saab näha, kuidas tal endises kodusaalis selles osas läheb,» ütles juhendaja tuttava mängumehe kohta.

«Üldmulje on neist selline, et tegu on väga korraliku serviga meeskonnaga. Kui neil on keskmisest parem servipäev, siis läheb meil väga raskeks. Peaaegu kogu võistkond lööb head hüppeltservi ja sellele pöörasime me koosolekul ka tähelepanu. Sidemängija harrastab kiiret mängu ja meie tempodel tuleb tõsine tööpäev. Rünnakul jaotab ta palli hästi nurkade ja diagonaali (Gabriel Bertolini) vahel ära, diagonaal on korralik ka, tema pidurdamisega tuleb meil hakkama saada,» iseloomistas ta vastast.

Jasmin lisas, et tema hoolealustele andis lisatõuke nädalavahetusel Balti liigas teenitud 3:2 võit Daugavpilsi üle. «See lisas eneseusku ja ka tänane trenn oli hea. Eks eurosarjas on nagu Balti liigaski, et me peame väga hästi õnnestuma, et vastu saada neile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles