Kriisa ja Veesaar aitasid Arizonal püstitada rekordi

Christopher Krutto
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Facebook @ArizonaMBB

Eesti korvpallikoondislased Kerr Kriisa ja Henri Veesaar aitasid koduülikooli Arizona NCAAs 117:75 võidule Nicholls State’i vastu.

18-aastase Veesaare jaoks oli ööl vastu tänast peetud mäng debüüdiks Arizona eest ning ta sai ennast korralikult näidata. Veesaar viibis platsil 15 minutit ja viskas selle ajaga kaheksa punkti ning korjas kaks lauapalli. Kusjuures väljakult tabas eestlane viskeid 100-protsendilise täpsusega (3/3), kuid vabavisetel tabas pooled (4/2). Lisaks sai Veesaar kirja ka ühe bloki. Samas kaotas ta neli korda palli ja tegi kaks viga.

Teist täishooaega alustav Kriisa viibis platsil 16 minutit ja viskas selle ajaga üheksa punkti (kolmesed 3/2, vabavisked 4/3). Lisaks sellele jagas eestlane veel seitse resultatiivset söötu ja sai kirja ühe pallikaotuse ning kolm viga.

Kusjuures kohtumises sündis ka Wildcatsi jaoks uus rekord, kui viskeid tabati lausa 71,7-protsendilise täpsusega.

Arizona parimaks kerkis 23 punktiga leedukas Azuolas Tubelis. Nicholls State’i parimana viskas Micah Thomas 20 silma.

Teistest eestlastest käisid platsil Johannes Kirsipuu (Central Arkansas), Markus Ilver (Wisconsin) ja Carlos Jürgens (Oral Roberts.

Kirsipuu tegi korraliku mängu ja viskas 13 punkti, kuid Central Arkansas pidi tunnistama Witchita State’i 79:55 paremust.

Ilveri esitus jäi tagasihoidlikumaks ning tema arvele jäi lõpuks viis punkti. Sellest piisas, et aidata Wisconsin kindla 85:59 võiduni South Dakota üle.

Jürgens viskas kaheksa punkti, kuid Oral Roberts jäi 70:78 alla St. Mary’sele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles