Jalgpalli MMi üks paremaid panusekohti: live-panustamine

OlyBet
Copy
Jalgpallimängus võivad asjad muutuda mõne hetkega - eriti kui pall sattub Kylian Mbappe kätte - mistõttu ongi live-panused kasulikud.
Jalgpallimängus võivad asjad muutuda mõne hetkega - eriti kui pall sattub Kylian Mbappe kätte - mistõttu ongi live-panused kasulikud. Foto: Darko Bandic

Kuigi traditsiooniline spordiennustamine kujutab endast enne mängu (pre-match) panuse tegemist, siis üha enam inimesi on sellelt edasi liikumas üle live-panustamise peale. 

Esmalt küsimus, mida live-panustamine õigupoolest tähendab? Põhimõtteliselt täpselt seda, mis kirjas – sündmusele panustamine selle toimumise ajal.

Oma silm on kuningas

Live-panustamise suurimaks eeliseks on asjaolu, et nõnda on sul võimalik konkreetse mängu käiku näha enne, kui sa oma raha sinna alla paned. Kas eeldatav favoriit ikka on platsil nii üleolev või on autsaideriks peetav vastane mingil põhjusel mänguohjad hoopis enda kätte haaranud?

Sellest aru saades on võimalik enne mängu paika pandud koefitsientidest – kuigi ka need muutuvad mängu jooksul, siis mitte nii suure kiirusega –, kasu lõigata ning 90 minuti lõppedes käsi kokku lüüa.

Omaette teema on muidugi mängumuutvate sündmustega. Kui vastasmeeskond teenibki penalti, siis selle peale ennustamissõbrad «külaliste värava» peale hea koefitsiendiga siiski raha panna ei saa. Panustamisfirmad on selles arvestuses alati kiiremad ja kasutavad panuste lukustamisel ka teatavad ajaviivitust, mis majal võita võimaldab.

Ent see ei tähenda, et sina vastavast penaltist – ja sellele loodetavasti järgnevast väravast – kasu ei saaks lõigata. Olgu see siis tabamus, punane kaart, tähtmängija vigastus või mõni muu mängu käiku oluliselt muutev sündmus, kohtumise koefitsiente muudavad nad siiski dramaatiliselt.

Koefitsiendid muutuvad kogu aeg

Kui näiteks enne kohtumist oli favoriidi koefitsient kõigest 1.2, mis 50-eurose panuse korral tähendaks siis 60 euro tagasisaamist, siis pärast esimestel minutitel 0:1 kaotusseisu jäämist võib see hopsti suureneda 1.6–1.7 peale. See tähendaks 10 euro asemel aga 25-eurost võitu.

Kuigi kaotavale meeskonnale panustamine võib instinktiivselt tunduda rumalana, siis ühepoolsete matšide puhul võimaldab just see koefitsientidest rohkem kasu lõigata!

Samas, kui analoogne värav lüüakse favoriidi vastu mängu hilisemas faasis, tasub mõnikord mõelda ka autsaiderile panustades krõbisevat kokku riisuda. Neid otsuseid saab teha aga ainult kohtumist ja live-panuseid jälgides.

Sama kehtib ka nurgalöökide ja kaartide puhul

Mõistagi ei piirdu live-panused pelgalt 1X2 variantidega, vaid sealgi on võimalik raha paigutada järgmise väravalööja, järgmisena skooriva meeskonna, järgmise nurgalöögi/kaardi jmt peale. Kõik eelpool nimetatud valikud on live-panuste seas olemas, kuid silmas tasub pidada lihtsalt seda, et koefitsiendid nende taga muutuvad vahel silmapilgutuse saatel.

Samas, kes kohtumisel ja koefitsientidel ikkagi samaaegselt silma peal hoiab, sel on võimalik leida panustamiskohti, mida muidu ei märka.

Kui favoriit jääbki näiteks 60. minutil kaotusseisu, on nende maruline surve loogiline mängu jätk. Kuigi värav võibki jääda tulemata, on nurgalöökide kasv siiski üpriski tõenäoline. Või siis vastasmeeskonna kaartide arv, sest aja viitmises on autsaiderid teatavasti mihklid.

Need ongi tarkuseterad, mida tasub live-panustamisel meeles pidada.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles