Mida suurele mängule panustades silmas pidada?

OlyBet
Copy
Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo vastasseis MMil oleks kahtlemata üks suurimaid. Mida tasub aga sellisele mängule panustades teada?
Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo vastasseis MMil oleks kahtlemata üks suurimaid. Mida tasub aga sellisele mängule panustades teada? Foto: Roman Kruchinin

Jalgpalli MMi ajal võib ikka tekkida kiusatus mõnele tähtsamale mängule raha panna. Enne seda on paslik aga teada, mida tasub panustamisvankrile hüpates silmas pidada ja millistele detailidele tähelepanu juhtida.

Miks? Sest spordis on väga palju sellist, mida on võimatu ette näha. Vaevalt leidus maamunal sellist Vanga-sugust tarka, kes tajus, et Zinedine Zidane’i karjäär lõppeb just nii nagu see lõppes.

Selline ootamatuse koefitsient eksisteerib mõistagi ka spordiennustuse juures ning aeg-ajalt juhtubki, et favoriit kaotab ning underdog võidab. Kuid üldjuhul on võimalik enne panuse tegemist ennast ikkagi asjaoludega kurssi viia.

Eeltöö on kõige alus

Mida me öelda tahame? Uurimine ja statistika analüüsimine on hea panustaja puhul ülimalt oluline. Esmajoones võib see küll tunduda tüütu andmetes kahlamine, kuid tegelikkuses võimaldab see sul paremini soovitud (loe: ennustatava) tulemuseni jõuda.

Jah, ennustusprotsent ei saagi olla 100 – sest Zidane’id ikkagi juhtuvad – kuid me räägime siinkohal tõenäosustemaailmast, kus ka panustamisfirmad opereerivad.

Oleme siis paika pannud, et hea ennustamine käib statistikapõhiselt. Ent millistele numbritele otsa vaadata? Siinkohal sõltub palju detailidest. Näiteks jalgpalli liigamängude puhul on varasema ajaloole ja vormile otsa vaatamine äärmiselt kasulik. MMidel, mis toimuvad aga iga nelja aasta tagant, on muutujaid tunduvalt rohkem.

Taustal ja taustal on vahe

Näiteks tõsiasi, et Argentina koondis on olnud juba kolm aastat alistamatu, võib esmapilgul muuta nad paljude jaoks suursoosikuteks. Samas on siinkohal paslik meelde tuletada, et selle aja jooksul on nad vaid korra mänginud Euroopa koondisega. Kuigi kahekordne maailmameister on ilmselgelt tugev koondis – Lõuna-Ameerikaski tuleb neil madistada näiteks Brasiiliaga – siis fakt ikkagi jääb.

Kui vuristaksime samasuguse võidurea ette mõne Aafrika koondise kohta, kes samuti koroonast alates vaid Mustal Mandril madistanud – oleks umbusklikke juba kordades rohkem.

Nõnda ei maksagi näiteks Maroko mänguajaloost ennast liigselt mõjutada lasta, sest Guinea-Bissaule kahe matšiga kaheksa värava löömine ei tähenda, et nad ka MMil hullupööra võrke sahistaksid.

Seega tasub MMil lähtuda rohkem mängupõhistest panusetüüpidest näiteks nurgalöökides – kui üks meeskond on rohkem ründavam – või hoopiski lõppskoorist. Kuna MMil on iga mäng vaat, et elulise tähtsusega, ei julge meeskonnad nii uisapäisa rünnakule tormata. Ei maksa ära unustada, et sisuliselt on tegemist ikkagi karikaformaadiga.

Jälgi ka algkoosseisu! 

Ent vali mis panusetüüp tahes, kõige tähtsam on ikkagi jälgida seda, kes tolles mängus reaalselt väljakule jooksevad. Esmajoones võib see kõlada küll iseenesest mõistetav, kuid tegelikult ei pruugi Argentina nimi maksta midagi kui Lionel Messi ja Co. näiteks alagrupiturniiri viimases mängus, kui edasipääs on juba kindel, pingile jäetakse.

Samuti tasub pilk peal hoida mänguvälistel teguritel, sest igasugused ebakõlad mõjutavad koondisejalgpalli kulgu meeletult. Küsigem seda kas või Raymond Domenechilt ja Nicholas Anelkalt, kes võinuks ideaalmaailmas aidata Prantsusmaa 2010. aastal maailmameistriks, ent reaalsuses sõitsid Gallia kuked koju juba pärast alagrupiturniiri.

Miks me seda kõike rõhutame? Sest mida suurem mäng, seda rohkem on detailidele tähelepanu pööranud ka panustamisfirmad ning eeldada, et kulli ja kirja visates õnnestub sul maja võita, on pehmelt öeldes naiivne. Nagu ikka, tehakse kogu raske töö ära kulisside taga ning see tähtsust ei maksa alahinnata.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles