BRM ehk kuidas panustades oma raha eest hoolt kanda

OlyBet
Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix

Üks olulisemaid asju, mida panustades silmas pidada, on panuste suurus võrreldes oma ennustuseks mõeldud rahakotiga ehk bankroll management (BRM). Pole ju põrmugi loogiline ühe jalgpallikohtumise peale panna kogu oma maine vara, sest nahkkera on ümmargune ja üllatused mängu DNAsse kodeeritud.

Küllap teavad paljud kedagi, kes teab kedagi, kes on kaotanud suure summa, kuna panustas näiteks Madridi Reali võidu peale koefitsiendiga 1.01. Aga vot tol saatuslikul õhtul pidi Hispaania kuninglik klubi tunnistama vastase paremust.

BRMi teooriaid on erinevaid, aga ilmselt on kõige populaarsem rusikareegel, et ühe panuse peale ei tohiks kulutada rohkem kui kaks-kolm protsenti BRMist. Et asi oleks puust ja punaseks: kui sul on panustamiseks sada eurot, siis ära hakka lahmima 50-euroste panustega, vaid võta rahulikult ning tegutse paari euro suuruste panustega. Panuse suurus peaks sõltuma ka panuse riskist: mida suurem koefitsient, seda suurem on tõenäosus näha pikka kaotuseseeriat. Seega mida suurem koefitsient, seda väiksem summa.

BRM tagab vastutustundliku ennustamise

Samuti on oluline panustada summadega, mille kaotamine ei mõjuta enesetunnet ega heaolu. Kui mängid summadega, mis ei mõjuta külmal ajal soojale maale puhkama minemist või abikaasa romantilisele õhtusöögile viimist, jääb ennustamine meelelahutuseks.

Seega on oma panustamismoona eest hoolitsemine paganama oluline. See tagab vastutustundliku mängu, sest kui pöörad BRMile selja, on närvi mustaks minemisel või favoriidiks peetud võistkonna kaotamisel märksa lihtsam pea kaotada ja hakata panustama liiga suurte summadega. Varem või hiljem viib see aga pahatihti konto pankrotti, mida ei taha ju ükski spordiennustaja! Keegi ei ennusta, et raha kaotada, või mis?

BRM pole oluline ainult vastutustundliku mängimise vaatevinklist. Selle järgimine tagab, et sa ei pea oma kontole pidevalt raha juurde pumpama ning tõenäosus pikemas plaanis edukas olla on suurem.

Võtame taas lihtsa näite. Sul on panustamiseks 100 eurot ning teed sellega MMil kaks 50 euro suurust panust, kus ennustad kohtumiste eeldatavate soosikute poolt. Aga läheb hoopis nii, et nad kaotavad või lõpevad matšid viigiga.

50-euroste panuste juures on sul selle kahe panusega raha otsas. Ent BRMi järgides on asi sellest kaugel, sest kaotad halvimal juhul kuus eurot. Vaks vahet, või mis?

Seega kindlustab BRMi järgimine ka tõsiasja, et sinu panustamismoon on üllatavatele tulemustele oluliselt vastuvõtlikum.

Kiusatus tuleb kuu peale saata!

Kui suudad mitu mängu järjest täppi ennustada, tekib muidugi kiusatus panuseid üha tõsta. Igati arusaadav, aga tegelikult tuleb ka edu korral BRMi järgida, sest sul võib olla suurepärane hoog, fantastiline eeltöö ning kõik tähed paistavad joonduvat, aga siis läheb see üks löök posti või ei löö ründaja palli paari meetri pealt tühja võrku ja panus ongi ebaõnnestunud ning eelnevalt teenitud kasum kadunud kui tina tuhka.

BRM on spordiennustuses üks tähtsamaid asju, aga ilmselt ka üks raskesti järgitavamaid elemente. Selle tähtsust ei saa ülehinnata, aga nii edu kui ka valesti läinud ennustuste korral on lihtne sellest mööda vaata ja panuseid suurendada, et kas rohkem võita või kaotusi kiiremini tagasi teha. Nagu ütlesid juba vanad eestlased: kes tasa sõuab, see kaugele jõuab.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles