Kuidas teada, kes lööb väravaid?

OlyBet
Copy
Inglismaa koondise esiründaja Harry Kane oli mulluse MMi parim väravakütt. Kuidas läheb klubileiba Tottenham Hotspuris teenival kesktormajal Kataris?
Inglismaa koondise esiründaja Harry Kane oli mulluse MMi parim väravakütt. Kuidas läheb klubileiba Tottenham Hotspuris teenival kesktormajal Kataris? Foto: John Walton/PA/Scanpix

Jalgpalli MMi ajal osutub üheks kõige populaarsemaks panustamisliigiks väravalööjate ennustamine. Variante jagub seinast seina: turniiri parim väravalööja, kes sahistab ühes konkreetses kohtumises võrku, kes lööb ühes kindlas mängus mitmenda värava. Oeh, võimalusi on nii palju, et pea on juba sassis!

Erinevad kihlveokontorid hindavad, et Katari MMi parimaks väravalööjaks nimetatakse kõige suurema tõenäosusega Inglismaa kapten Harry Kane, prantslased Karim Benzema ja Kylian Mbappé, brasiillane Neymar ja argentiinlane Lionel Messi. Muidugi tuleb siia nimekirja lülitada ka Portugali ebajumal Cristiano Ronaldo, kes on koondise särgis löönud 191 kohtumisega tervelt 117 tabamust.

Kui vaadata eelmist MMi, siis lõpuks kuus kolli kõmmutanud Kane sai alagrupis kirja neli tabamust, millest kaks tulid sealjuures penaltitest. Standardolukordade lahendajad on sellistele panustele mõeldes alati hinnas!

Rõhk tuleb asetada koondise kvaliteedile

2014. aastal Brasiilias lõi lõpuks samuti kuus väravat löönud Columbia äss James Rodríguez alagrupiturniiril kolm tabamust ja neli aastat varem sakslane Thomas Müller vaid ühe värava. Seega ei maksa seaduspärasust otsida selles, kui tugevas alagrupis keegi on. Pigem tuleb rõhku panna koondise üldisele kvaliteedile: viimasest kuuest MMist viies on parimaks väravalööjaks tulnud pallur, kelle rahvusesindus on jõudnud vähemalt nelja parema hulka.

Kui turniiri parima väravalööja ennustamine võib olla paras loterii, siis ühe konkreetse mängu kohta seda öelda ei saa, sest varasemad tulemused ju näitavad, millised koondised lasevad sisse palju tabamusi ning kes on nende vastasvõistkonnas müttavad mängijad, kes on koondisetasemel näidanud värava ees väga head minekut.

Võtame Katari MMi näitel B-alagrupi, kus on Inglismaa, Iraan, USA ja Wales. Neli aastat tagasi Venemaal neljandaks jäänud inglased on igal juhul kõikides kohtumistes soosikud ning 75 koondisemängus suisa 51 tabamust kirja saanud Kane’i koht algkoosseisus on ilmselt kindlamast kindlam.

Ennusta tõenäosuse peale

Inglismaa koondise kapten on viimase kahe aasta jooksul löönud koondise särgis 24 kohtumisega tervelt 19 väravat. Sinna sisse mahuvad tabamused Andorra ja San Marino, aga ka Saksamaa, Taani ja Šveitsi vastu.

Avavoorus astub inglastele vastu Iraan, kes oli Aasia valiksarjas küll väga hea, aga pole viimasel kahel MMil alagrupist edasi pääsenud. Inglased saavad kindlasti palju palli vallata ja tänu sellele ka rohkem võimalusi luua ning nagu ajalugu näitab, on just Kane olnud see, kes need kõige sagedamini väravaks vormistab.

See on vaid üks näide, kuidas teha väravalööjale ennustamiseks eeltöö. Keegi ei garanteeri, et Kane sahistab Iraani võrku, aga kui Inglismaa värava lööb, on see kõige suurema tõenäosusega just nende kapten.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles