Skandaalne FIFA president tunnistas, et Katar poleks tohtinud MMi korraldada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Endine FIFA president Sepp Blatter.
Endine FIFA president Sepp Blatter. Foto: Reuters/Christian Hartmann/SCANPIX

Endine FIFA president Sepp Blatter tunnistas intervjuus, et jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldusõiguse andmine Katarile oli viga. Blatter oli ise ametis, kui MMi korraldusõigused anti skandaalide taustal nii Venemaale kui ka Katarile.

Šveitsi väljaandele Tages Anzeigerile antud intervjuus tõdes 86-aastane Blatter, et Katarile korraldusõiguse andmine oli tõesti viga. Antud valik pälvis juba esimestel päevadel karmi kriitikat, kuna antud riigis on endiselt väga suuri probleeme inimõigustega.

Samas on Kataril ka väiksemaid probleeme. Näiteks tuleb MMi korraldada Euroopa jaoks talvel, kuna Kataris pole lihtsalt suvel võimalik jalgpalli normaalse temperatuuri juures mängida. Samuti on probleeme taristuga ning turistide majutamisega.

«Katar on liiga väike riik. Jalgpalli MMi korraldamine on sellele riigile liiga suur ülesanne,» lausus Blatter.

FIFAt 15 aastat juhtinud Blatter ei kavatse MMile sõita. Ta jälgib kohtumisi enda Zürichis asuvast kodust. Teatavasti pole Blatter jalgpallimaailmas ka kõige armastatum inimene, kuna talle esitati erinevaid süüdistusi korruptsioonis. Nende süüdistuste tõttu tuli Blatterile ka 2015. aastal ametist tagasi astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles