Ajalugu teinud eestlasel on kõrged sihid: mu aktsia on kõrge, karjääri jätkamiseks on samme küll ja veel

Copy
26-aastane Martin Rump on enda sõnul jõudmas võidusõitja keskmisesse ikka ning täisprofessionaalseks sõitjaks saamine on endiselt tema plaan.
26-aastane Martin Rump on enda sõnul jõudmas võidusõitja keskmisesse ikka ning täisprofessionaalseks sõitjaks saamine on endiselt tema plaan. Foto: Tairo Lutter

Ringrajasõitja Martin Rump kirjutas möödunud hooajal uue peatüki Eesti autospordiajalukku, kui temast sai esimene eestlane, kes startinud kuulsal Le Mansi 24-tunni sõidul Prantsusmaal. Sellest aastast Porsche rooli keerama hakanud eestlane unistab aga veelgi kõrgemalt.

Mõeldes tagasi aasta alguses seatud eesmärkidele, siis need said Rumpi sõnul kuhjaga ületatud. «See aasta oli tohutu samm edasi karjääris, isegi mõnevõrra ootamatu. Liigun autospordipüramiidis edasi absoluutse tipu poole. Nägin ära kõige vingema võidusõidu (Le Mansi 24-tunni sõit – toim), aga samal ajal ladusime vundamenti, et siit veel edasi liikuda.»

Rump ihkab tippu rühkida Rahvusvahelise autoliidu (FIA) kestvussõitude MM-sarjas ja Euroopa Le Mans kestvussõitude sarjas. Järgmine aasta jääb seal viimaseks GTE-klassile, kus Rump sõitis lõppenud hooajal Porsche 911 RSR-iga. Uue hooaja plaanid pole veel lukku löödud, kuid Rump on optimistlik.

Märksõnad

Tagasi üles