Karjääri kõrgajal depressiooni langenud vutiäss sai deemonitest jagu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Josip Iličić pole füüsiliselt küll tippvormis, kuid suutis oma koduklubi Maribor debüütmängus jala valgeks saada.
Josip Iličić pole füüsiliselt küll tippvormis, kuid suutis oma koduklubi Maribor debüütmängus jala valgeks saada. Foto: Grega Wernig/facebook/@nkmaribor

Atalanta jalgpalliklubi legend Josip Iličić langes karjääri tippajal sügavasse depressiooni. 34-aastane ründaja oli jalgpallist eemal koguni poolteist aastat, kuid nüüd on ta – vähemalt välisel vaatlusel – suutnud oma deemonid alistada.

Iličić mängis end fännide südamesse Bergamo Atalanta jalgpalliklubis, mis pole kunagi olnud meeletult edukas. Kui jätta välja 1960ndate alguses võidetud Itaalia karikas, pärinevad meeskonna ainsad tiitlid Itaalia esiliigast ja madalamalt. Suurema osa 21. sajandist on Atalanta veetnud Itaalia kõrgliiga tabeli alumises otsas ning käinud vahepeal ka esiliigas.

Atalanta asjad hakkasid muutuma 2016. aastal, mil klubi peatreeneriks sai Gian Piero Gasperini. Viis aastat varem Milano Interi peatreenerina vaid viis mängu ametis olnud Gasperini suutis kohe debüüthooajal tulla Atalantaga Itaalia meistrivõistlustel neljandaks, mis tähendas kvalifitseerumist Euroopa liigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles