Jalgpallur Oliver Jürgens ei taha praegu ühegi Eesti koondise eest mängida

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Oliver Jürgens (keskel) koos meeskonnakaaslastega Milano Interi päevilt.
Oliver Jürgens (keskel) koos meeskonnakaaslastega Milano Interi päevilt. Foto: Facebook / Milano Inter

Eesti Jalgpalli Liit teatas, et meie noormeeste U21 koondisesse kutsuti klubileiba Itaalias teeniv Oliver Jürgens, kuid mängumees andis kirjalikus vastuses teada, et ta ei soovi praegu ühegi Eesti koondise eest mängida ja palus ennast rohkem mitte kutsuda.

Eelmisel hooajal kuulsa Milano Interiga Itaalia noortemeistriks, aga suvel FC Torinosse müüdud Jürgensi koondisesaaga on kestnud aastaid. 19-aastane ründaja on Eestit esindanud vaid ühe korra, kui teenis 2018. aasta mais U16 rahvusesinduse 2:2 viigimängus Poolaga 80 minutit mänguaega.

Jürgens on kahtlemata Eesti üks andekamaid jalgpallureid, aga tema ja koondiste suusad läksid risti neli suve tagasi U16 koondise aegu.

Meediasuhtlusega tegelenud Oliveri isa Jüri Jürgens on selgitanud, et nende hinnangul oli probleemiks mõne teise mängija eelistamine koondises ja Oliveri surumine rolli, mis talle ei sobi. Toona selle vanuseklassi noori juhendanud Norbert Hurdal oli teistsugune arvamus.

2019. aasta augustis siirdus Jürgens Nõmme Unitedist Itaaliasse Verona Hellase noortesüsteemi, ehitas sealtpeale üles oma klubikarjääri ning on hiljem toonud klubimänge koondisekutsest äraütlemise põhjuseks.

Postimees uuris juunis jalgpalliliidult Jürgensiga seonduvat, alaliidu avalike suhete juht Eva Nõmme edastas järgmise vastuse: «Koondiste peatreenerid jälgivad pidevalt kõiki mängijaid ja nende hulgas ka Oliver Jürgensit. Eelmise aasta näitel on U19 ja U21 koondise peatreeneritel olnud suhtlus Oliver Jürgensi ja tema isaga. Kuigi Jürgensi koondisse kutsumisest on olnud mõlema koondise treenerid huvitatud, on ta seni märku andnud, et klubi esindamine neil perioodidel on olnud esikohal ning ta ei ole näinud võimalust koondisega liitumiseks.»

Milline on teise poole nägemus asjast? Jüri Jürgens ohkas ja ütles: «Viimati võttis Oliveriga umbes aasta tagasi ühendust Roman Kožuhhovski (U21 koondise peatreener – V. A.) ja pakkus Messengeris, et ühel hetkel võiks pikemalt vestelda. Kuid sinna see jäigi, rohkem ta ühendust ei võtnud. Viimane põhjalikum jutuajamine oli meil paar aastat tagasi U19 koondise treeneri Martin Reimiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles