Hyundai tuleb järgmisel nädalal lagedale suure avaldusega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Julien Moncet.
Julien Moncet. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna ajutine tiimipealik Julien Moncet teatas, et järgmisel nädalal võib nende leerist oodata sõnumeid, mis puudutavad tuleva hooaja sõitjaid.

Hyundai meeskonnas on leping järgmiseks hooajaks ainult Thierry Neuville'il. Veel Kataloonia rallil teadsid rallisõbrad, et ka Ott Tänak kuulub Lõuna-Korea autotootja tehasemeeskonda, ent eestlane otsustas lepingu katkestada. Samuti lõpetati koostöö Oliver Solbergiga.

Viimased nädalad on siiski väga töised olnud ning ralliportaali Dirtfish andmetel on kaks sõitjat juba järgmiseks hooajaks Hyundaiga käed löönud. Nende teatel on väga suure tõenäosusega osalise koormusega jätkamas Dani Sordo ja Toyota meeskonnast meelitati enda ridadesse Esapekka Lappi.

Moncet ei soovinud liiga palju Lappi olukorda kommenteerida, ent prantslane tõdes, et järgmise hooaja sõitjaterivi on nendel juba peaaegu paigas.

«Oti lahkumine on väga suur kaotus. Ta on küll väga tugev isiksus, aga samal ajal väga andekas sõitja. Ta on üks parimaid, kelle asendamine on väga keeruline. Ma ei taha öelda, et teda on võimatu asendada, kuna asendamatuid pole olemas. Samas olgem ausad, et see saab väga raske olema. Kes iganes tema koha sisse võtab, peab seisma silmitsi suure väljakutsega,» lausus Moncet. 

«Lappi ja teiste erinevate nimede juurde tulles, tuleb inimestel veel oodata. Hetkel keskendume Jaapani rallile ning loodetavasti järgmisel nädalal oleme jõudnud positsiooni, kus meil on võimalik midagi välja hõigata.»

Dirtfish uuris seejärel Neuville'ilt, kellega ta järgmisel hooajal koos sõitma asub. Belglane pani taas vana plaadi käima ning tegi nägu, nagu ei teaks ta midagi. «Mul pole selles osas ühtegi mõtet. Ma ei tea saladusi ja oskan öelda, et ainult Dani on minu kindel meeskonnakaaslane järgmiseks hooajaks,» lausus Neuville.

Sordo ise jäi veel rohkem napisõnalisemaks. «Ma ei tea, mida ma järgmisel aastal tegema hakkan,» kommenteeris hispaanlane, kellelt hiljem Hispaania meedia päris, kas ta oleks nõus osalise koormusega järgmisel hooajal Hyundais sõitma. «Miks mitte? Vaatame, mis saama hakkab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles