VIDEO ⟩ Arsenalis debüteerinud Hein korjas võrgust kolm palli ning põhjustas penalti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karl Jakob Hein.
Karl Jakob Hein. Foto: REUTERS/David Klein/SCANPIX

Eesti koondise väravavaht Karl Jakob Hein sai eile viimaks võimaluse Londoni Arsenali põhimeeskonnas. Ta usaldati algrivistusse liigakarika kolmanda ringi kohtumises Brighton & Hove Albioni vastu, ent kahjuks tuli vastu võtta 1:3 kaotus.

Esmakordselt Arsenali põhikoosseisu kuulunud 20-aastane Hein jõudis enda võimalust oodata neli aastat. Ta liitus praeguse Premier League’i liidriga 2018. aasta suvel. Eesti koondise esikinnas oli ametlikes kohtumistes esindanud ainult Arsenali U23 meeskonda, ent nüüd sai ta viimaks Mikel Arteta usalduse põhimeeskonna eest väljakule tulla.

Arsenali jaoks algas koduväljakul toimunud kohtumine hästi. 20. minutil haarati eduseis, kui sööduga leiti karistusalast Eddie Nkatiah, kes palli osavalt ühe puutega Jason Steele'i selja taha saatis. 

Eduseis liiga kaua ei püsinud ning juba seitse minutit hiljem tuli Heinal esimene pall enda võrgust välja võtta. Sel korral tuleb eestlasel ka endale tuhka pähe raputada. Nimelt leiti püstsööduga Danny Welbeck, kes Heinaga silmitsi seisis. Arsenali väravavaht aga libises ja enam pallini ei küündinud. Kahjuks tõmbas palli poole hüpates hoopis Welbecki kätega maha ning kohtunik määras penalti. Lõpuks realiseeris Welbeck ka enda endise koduklubi vastu 11 meetri karistuslöögi.

Avapoolaja viimastel minutitel oli võimalus Arsenalil eduseis taastada, ent Nkatiahi kauglöök lendas väravaposti.

Teisel poolajal oli Arsenal küll üritavam pool, ent väravaid lõid ainult külalised. Esmalt realiseeris kiire vasturünnaku 59. minutil Jaapani ääreründaja Kaoru Mitoma ning 12 minutit hiljem vormistas 3:1 lõppseisuks Tariq Lamptey, kes taaskord kontrarünnaku väravaga lõpetas. Seejuures polnud Heinal nendes olukordades mitte mingit võimalust omade päästmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles