Arsenali peatreener kaitses kriitikat saanud Heina

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karl Jakob Hein väravasuul.
Karl Jakob Hein väravasuul. Foto: AFP/GLYN KIRK/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise esikinnas Karl Jakob Hein debüteeris eile Londoni Arsenali särgis, ent pidi karikasarjas võtma meeskonnaga vastu 1:3 kaotuse. Inglismaa tippklubi peateener Mikel Arteta astus eestlase kaitseks välja.

Arteta tegi liigakarika kolmanda ringi kohtumiseks julge otsuse, kui vahetas võrreldes eelmise mänguga välja kümme meest ning kõige enam tekitas elevust just 20-aastase Heina usaldamine väravapostide vahele.

Samas tegi Hein kohtumises ka ühe suurema eksimuse, kui ta Brighton & Hove Albioni ründaja Denny Welbecki karistusalas maha tõmbas. Welbeck realiseeris ka kindlalt penalti. Selle eest teenis Hein Inglismaal palju kriitikat. Teise ja kolmanda värava puhul polnud eestlasel enam midagi liiga palju päästa.

Pärast kohtumist toimunud pressikonverentsil rääkis Arteta, et eksimine on osa jalgpallist. «Kui mul oleks võimalus teda homme jälle mängitada, siis teeksin seda. Vead käivad jalgpalli juurde. Ma arvan, et Hein vääris võimalust. Ta on enda rahvuskoondise esiväravavaht ja sellises eas pole see tavaline,» lausus Arteta.

Hooaja kolmanda kaotuse saanud Arsenal langes küll karikasarjast välja, ent Artetat see ei morjenda. Tema nägi enda meestes sisu ning annaks neile veel kord sama võimaluse. Noormängijad lihtsalt vajavad veidi rohkem aega ning seda oli eilses kohtumises näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles