Hyundais lepinguta jäänud rallitäht nõuab muutusi (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen. Foto: Sander Ilvest

Pärast Ott Tänaku lahkumist Hyundai rallimeeskonnast peeti soosikuks tema sõitjakohale Andreas Mikkelseni. Praegu veel WRC2-sarja liider avaldas pahameelt FIA reeglite kohta.

WRC2-sari on veidi teiste reeglitega kui aste kõrgemal. Võistlejatel on võimalik valida seitse MM-etappi, kus soovitakse punkte koguda. See annab võimaluse kalendris olevate rallidega mängida ja konkurente valida.

Näiteks on Poola rallimees Kajetan Kajetanowicz teinud huvitavaid valikud, mis aidanud tal MM-tiitli eest endiselt heidelda. Poolakas võttis võidu Keenia MM-etapil, kus sisuliselt puudus konkurents. Samuti teenis ta teise koha Uus-Meremaal, kus teda edestas ainult endine WRC-sõitja Heyden Paddon.

Mikkelsen avaldas arvamust, et FIA peaks veidi reegleid muutma. Norralase teatel võiks olla kalendris MM-etapid, kus peavad kõik WRC2-sõitjad osalema. See annaks reaalse ülevaate, kes on selles klassis ikkagi parim.

FIA asepresident Robert Reid andis ralliportaalile Dirtfish vastuse Mikkelseni avaldusele. Endise kaardilugeja sõnul on sellised reeglid kehtinud juba aastaid ning see annab võimaluse sõitjatel valida. «Muidugi oleks tore näha kõiki üksteisega võistlemas, ent rallisport koosneb erinevatest taktikatest ja see on ka üks neist,» lausus Reid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles