Hyundai praeguse pealiku tulevik WRC-sarjas on küsimärgi all

Karl-Joosep Küngas
Copy
Julien Moncet.
Julien Moncet. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai rallimeeskonda on sel hooajal juhtinud Julien Moncet, kes kannab ametlikult ajutise pealiku nimetust. Prantslane andis mõista, et järgmisel hooajal ta nõnda tihedalt rallidel ilmselt ei osale.

Moncet on kuulunud Hyundai rallimeeskonda alates selle liitumisest WRC-sarjaga 2014. aastal. Kolm aastat tagasi võttis ta üle selle osakonna juhtimise, mis tegeleb Hyundai mootoritega.

2021. aasta lõpus muutus aga kõik. Andrea Adamo lahkus Hyundai meeskonnast ning Moncet'st sai ajutine pealik. Säärast rolli on ta täitnud terve tänavuse hooaja ning mõistagi on selline teadmatus palju sisepingeid tekitanud.

Siiski on Moncet' juhtimisel suudetud autot niivõrd hästi arendada, et pärast Monte Carlo hävingut võeti koguni neli etapivõitu ning Jaapanis on võimalik noppida veel viieski. Prantslane on seni olnud suhteliselt kidakeelne, kui jutuks tuleb tema tulevik meeskonnas, siis nüüd avaldas mees Facebooki postituses, et Jaapani ralli ei pruugi talle olla mitte ainult 2022. aasta viimane ralli.

«Ma ei ole järgmisel aastal valmis olema enam ajutine pealik. Mõistagi on meeskonnal oluliselt keerulisem leida endale tugevat tiimipealikut. See praegune veider olukord ei tee mind õnnelikuks, ent nii need asjad parasjagu on,» lausus Moncet Jaapanis ralliportaalile Dirtfish.

«Üht võin praegu öelda. Ma ei ole kindel, kas me üksteist nõnda palju tulevikus näeme.»

Moncet soovib vähemalt hooajale panna korraliku punkti ja võtta Jaapanis viies võit. Seda pole Hyundai meeskond varasemalt kunagi suutnud ning eriti magus oleks seda teha suure konkurendi Toyota enda kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles