Jaapani MM-ralli jokker, kes tunneb riuklike asfaltteid kui oma viit sõrme

Karl Mihkel Eller
Copy
Heikki Kovalainen teeb Jaapani MM-rallil oma debüüdi MM-sarjas. Alates 2016. aastast, mil soomlane on tõsisemalt rallile keskendunud, on tema kõrval istunud jaapanlannast kaardilugeja Sae Kitagawa.
Heikki Kovalainen teeb Jaapani MM-rallil oma debüüdi MM-sarjas. Alates 2016. aastast, mil soomlane on tõsisemalt rallile keskendunud, on tema kõrval istunud jaapanlannast kaardilugeja Sae Kitagawa. Foto: Rally Team AICELLO/Facebook

Uue põlvkonna Soome rallisõitjaid tungib WRC-sarja sisse uksest ja aknast. Jaapani rallil teeb oma debüüdi MM-sarjas aga 41-aastane Heikki Kovalainen. Endine F1-sõitja on tõusva päikese maa rallisarja meister ning võib WRC2-klassis kaarte segada. Kas teda võib tulevikuski MM-sarjas sõitmas näha on lahtine. Järgmisena tahab ta tutvust teha maailma kõige kiiremate kruusateedega ning jätkata uut karjääri Soomes.

Jaapani MM-ralliga saab Kovalainenil üks ring täis. Temast kasvas küll vormel-1 sõitja, kuid see polnud tema esimene kirg. Sarnaselt igale teisele Soome poisslapsele ihkas temagi väiksena rallisõitjaks saada.

Kovalainen on sündinud Kesk-Soomes Suomussalmis. Seal on sündinud ka Soome esimene president Kaarlo Juho Ståhlberg, ning toimub marjade korjamise MM. Tänu saatuslikule proovisõidule Suomussalmi poeparklas ei saanud Kovalainenist poliitikut ega korilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles