Latvala: kui võtaksime Oti tiimi, siis hävitaksime spordi (5)

Christopher Krutto
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala andis taas mõista, et pigem ei sooviks ta Ott Tänakut oma tiimis näha.

Tänak sõidab sel nädalavahetusel Jaapanis Hyundai eest viimase ralli ning pärast seda on ta vabaagent. Latvala tunnistas, et pigem võiks 2019. aastal Toyotaga maailmameistriks tulnud Tänak minna teise tiimi.

«Kui me võtaksime Oti, siis mõnes mõttes me hävitaksime spordi, sest meil oleks tiimis kolm maailmameistrit (Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Tänak). Teda vajatakse rohkem M-Spordis. MM-sarjale mõeldes oleks see parim lahendus,» ütles Latvala Rallit.fi-le.

Kuigi meedias on juba kindlas kõneviisis kirjutatud, et Esapekka Lappi läheb Hyundaisse, siis Latvala seda veel välja ei hõiganud.

«Hispaanias ütlesin, et miks peaksime sõitjaid vahetama, kui võitsime kõik tiitlid. Aga kuna levivad kuulujutud Esapekka lahkumisest, siis ma arvan nüüd, et muudatused on võimalikud. Kui Ott poleks lahkunud, jäänuks kõik ilmselt samaks. Oti lahkumine avas uksed,» jätkas Latvala, kes kinnitas, et Toyota saaks pakkuda Lappile vaid poolikut hooaega.

«Kui [tema] eesmärgiks on ühel päeval maailmameistriks tulla, siis ta peab muidugi selle võimaluse ära kasutama,» sõnas ta kaasmaalase kohta.

Latvala lisas, et tiim otsib Lappi asemele kedagi, kes on juba Rally1-autoga sõitnud. Muid variante väidetavalt ei vaadata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles