Jaapanis langes tuleroaks Tänakule võite toonud masin

Postimees Sport
Copy
Martin Järveoja ja Ott Tänak istumas Soomes sama auto katusel, mis nüüd Jaapanis maani maha põles.
Martin Järveoja ja Ott Tänak istumas Soomes sama auto katusel, mis nüüd Jaapanis maani maha põles. Foto: Hyundai Motorsport

Jaapani ralli teisel katsel tuleroaks langenud Dani Sordo Hyundai Rally1-auto kere oli sama, millega Ott Tänak noppis hooaja esimeses pooles kaks võitu.

Nimelt oli Sordo istumise all Hyundai i20 Rally1-auto šassiinumbriga neli, millega aasta esimeses pooles kihutas Tänak. Seda sealjuures veel väga edukalt, sest Sardiinias ja Soomes õnnestus saarlasel tolle Hyundaiga mäletatavasti triumfeerida.

Belgias ja Uus-Meremaal kihutas selle masinaga juba Oliver Solberg ning Kreekas ja Hispaanias omakorda Sordo.  

Siinkohal on siiski paslik märkida, et kuigi jutt käib samast Rally1-auto kerest, siis ülejäänud detailid on masina küljes praeguseks ilmselt uute vastu välja vahetatud.

Sordo neljarattaline süttis põlema kuulsa Isegami tunneli katse keskosas. Kui hispaanlane leeke märkas, üritas ta tulekustutiga küll olukorda kontrolli alla saada – talle tõttas käsikustutiga appi ka järgmisena katsele startinud Gus Greensmith –, kuid paraku tuli meestel leekidele alla vanduda ning ühiselt vaadata, kuidas ligemale miljon eurot maksev Hyundai ralliauto maani maha põles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles