Moncet ei usu, et neil õnnestub Sordo masina tulekahju põhjus välja selgitada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Julien Moncet.
Julien Moncet. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi ajutine šeff Julien Moncet ei usu esimese hooga, et neil õnnestub Jaapani ralli teisel katsel põlema süttinud ja paari minutiga maha põlenud Dani Sordo auto tulekahju tekkepõhjus tuvastada. 

«Kardan, et siin on keeruline tehnilistele põhjustele jälile saada, sest autost pole lihtsalt midagi järel. Tundub, et kõigele lisaks põleb ka hübriidajam, seega ma ei tea, kuidas seda üldse kustutada,» lausus Moncet WRC otse-eetris.

Võimalikke tulekahju tekkepõhjuseid võib tema sõnul olla aga palju. «Auto väljalasketoru on taga paremal küljel, hetkel ei oska ma muud pakkuda. Põhjuseid võib olla palju. Püüame analüüsida seda, mis on järgi jäänud, aga ma pole kindel, et midagi teada saame,» jätkas ta. 

Põhiline on Moncet sõnul siiski see, et keegi olukorras viga ei saanud. «Meeskonnaga on kõik hästi ja see on peamine. Sellist vaatepilti ei taha keegi näha. See on suur draama ja meeletu pettumus,» sõnas Hyundai tiimipealiku kohusetäitja.

Sordo neljarattaline süttis põlema kuulsa Isegami tunneli katse keskosas. Kui hispaanlane leeke märkas, üritas ta tulekustutiga küll olukorda kontrolli alla saada – talle tõttas käsikustutiga appi ka järgmisena katsele startinud Gus Greensmith –, kuid paraku tuli meestel leekidele alla vanduda ning ühiselt vaadata, kuidas ligemale miljon eurot maksev Hyundai ralliauto maani maha põles.

Keegi tulekahjus õnneks vigastada ei saanud, kuid turvakaalutlustel tuli korraldajatel teine katse pooleli jätta. Samuti jäeti intsidendist tulenevalt ära ka ralli kolmas katse, kuna kõik sõitjad poleks õigeks ajaks selle starti jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles