FIFA endine president: Iraan tuleks MMilt kõrvaldada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: WISS-JAPAN/TOURISM REUTERS/Arnd Wiegmann/Scanpix

Endine rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter teatas, et tema arvates pole Iraanil kohta jalgpalli MMil.

Iraanis on alates septembrist toimunud üleriigilised protestid. Need said alguse pärast 22-aastase Mahsa Amini surma, kui viimane viibis politsei vahi all. Politsei võttis Amini kinni, kuna too kandis lühikest soengut ning tal puudus pearätt. Viimane on Iraanis naistel kohustuslik. Protestijate sõnul põhjustasid just politseinikud Amini surma, kui kasutasid erinevaid piinamisvõtteid.

Nõnda on väga paljud erinevad arvamusliidrid selgitanud, et Iraanil pole kohta jalgpalli MMil. Nendega liitus ka FIFA endine president Sepp Blatter. «Iraan tuleks MMilt kõrvaldada,» teatas Blatter Šveitsi ajalehele Blick antud intervjuus.

Blatteri sõnul oleks tema ametis olles Iraani võistlustelt eemaldanud. Samuti pole tema jaoks arusaadav, miks pole praegune president Gianni Infanino sellist otsust juba teinud. Samas tõi Blick välja, et Blatteri valitsemisajal oli Iraanis samuti palju probleeme, ent jalgpallijuht ei teinud toona ühtegi otsust, kus Iraan oleks suurvõistlustelt eemaldatud.

Iraan kuulub jalgpalli MMil ühte alagruppi Inglismaa, Walesi ja USAga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles