Sõitjate kriitika alla sattunud FIA asus kaitsele

Christopher Krutto
Copy
Dani Sordo kustutamas oma põlevat Hyundai i20 N Rally1-autot.
Dani Sordo kustutamas oma põlevat Hyundai i20 N Rally1-autot. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Jaapani ralli esimesel täispikal päeval põles maani maha Dani Sordo Hyundai i20 N Rally1-auto. Mitmed sõitjad süüdistasid Rahvusvahelist Autoliitu (FIA), et päästeteenistused jõudsid liiga aeglaselt kohale.

Sordo oli kuulsa Isegami tunneli katse keskosas, kui ühel hetkel auto tagaosas leeke märkas. Hispaanlane üritas olukorda küll tulekustutiga kontrolli alla saada – talle tõttas käsikustutiga appi ka järgmisena katsele startinud Gus Greensmith –, kuid paraku tuli meestel ikkagi leekidele alla vanduda ning vaadata, kuidas ligemale miljon eurot maksev Hyundai Rally1 auto maani maha põles.

Hiljem kritiseerisid mitmed sõitjad FIAt, sest paistis, et päästeteenistused jõudsid liiga aeglaselt kohale. Nüüd asus FIA ennast kaitsma.

Nimelt seisis FIA vastuses Dirtfishile, et ekipaaž andis häiret kell 7.33 ja esimesena jõudsid 12 minutit hiljem sündmuskohale TIV ehk tehnilise sekkumise sõidukiga liikunud inimesed, kes aitasid tulekahjut kontrolli all hoida. 7.52 oli sündmuskohal ka FIA turvalisuse delegaat.

Appi paluti ka kohalikku tuletõrjebrigaadi, mis jõudis sündmuskohale kolmandana. Lisaks saadeti sinna spetsiaalsete kogemustega tuletõrjeüksus.

«Suurjuhtumi protokolli süsteem töötas koos plaanitud protseduuridega,» toonitas FIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles