Embrich oli kodusel turniiril Eesti parim: naudin vehklemist, traumad ei sega

Ville Arike
, reporter
Copy
Irina Embrich (vasakul) vehkleb Tallinna Mõõga turniiri kolmandas ringis korealannast valitseva maailmameistri Sera Songiga.
Irina Embrich (vasakul) vehkleb Tallinna Mõõga turniiri kolmandas ringis korealannast valitseva maailmameistri Sera Songiga. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Mõõga epeeturniiril tegi eestlannadest parima tulemuse iginoor Irina Embrich, kes jõudis kolmandasse ringi, 16 parema sekka. Paraku tuli seal vastu valitsev maailmameister, korealanna Sera Song.

Embrich alistas avamatšis hiinlanna Junyao Tangi 15:13 ning seejärel prantslanna Jade Sersot' 15:11. Ent Songi peale hammas ei hakanud – Embrich jäi taha 1:6 ja kaotas matši 9:15.

«Kuni seis on 0:0, on alati võimalus,» ütles Embrich naeratades. «Aga vastane oli tugev, kiire, terav. Ta vehkles väga hästi, tema kaitsest ei õnnestunud läbi murda. Proovisin igati, aga ta tegutses hästi. Ning kui teed tema vastu väikese vea, karistab ta selle kohe ära.»

42-aastane Embrich oli Tallinna Mõõgal viimati olnud Eesti vehklejatest parim kuus aastat tagasi. Nüüd jälle. Kust ta ammutab motivatsiooni? «Naudin vehklemist. Ja traumad praegu ei sega,» vastas ta lihtsalt.

Päeva kahe esimese matšiga jäi Embrich rahule, ent märkis, et tegemist polnud ka kõige võimsamate vastastega. «Kogemus ka loeb, see annab mulle palju juurde,» märkis ta.

Homme osaleb Embrich ainsa mulluse Tokyo olümpia kullanaiskonna liikmena Tallinna Mõõga võistkonnavõistlusel. Eeldatavalt annab peatreener Kaido Kaaberma talle taas ankrunaise rolli. Viimastel aastatel on seda valdavalt kandnud Katrina Lehis, kes aga on praegu vigastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles