GALERII ⟩ Hädavajaliku punkti noppinud Paide sai kaela pronksmedalid, Flora pani hooajale magusa punkti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Paide Linnameeskond (valgetes) teenis tänavu pronksmedalid.
Paide Linnameeskond (valgetes) teenis tänavu pronksmedalid. Foto: Sille Annuk

Premium liigas peeti täna viimase vooru kohtumised. Medalitest olid ainsana lahtine pronksi saatus ning need said lõpuks kaela Paide Linnameeskonna mängijad.

Paide pidas enda viimase vooru kohtumise Tartus Tammeka vastu. Pronksmedali võitmiseks vajati vähemalt üht punkti ning sellega saadi ka hakkama, ent olukord muutus üpris ärevaks.

Külalised haarasid Sergei Mošnikovi hooaja viiendast tabamusest 32. minutil eduseisu ning kõik näis Paide tahtmist mööda minevat. Kodumeeskond siiski midagi kergelt ei andnud ning teisel poolajal suudeti mäng viigistada. 75. minutil lõi Tammeka värava 23-aastane Kevin Mätas, kellele see oli hooaja 10 tabamuseks.

Viimasel veerandtunnil oli mõlemal meeskonnal võimalus skoorimiseks, ent sihile enam ei jõutud. Nõnda teenisid mõlemad tabelisse punkti, ent Paidele tähendas see ka pronksmedalite kindlustamist. Kokku teeniti tabelisse 65 punkti, mida suutis ka Nõmme Kalju, ent omavahelised mängud ja parem väravate suhe rääkis Paide kasuks.

Lisaks kolmandale kohale kindlustas Paide endale taaskord pileti euromängudele. Ka Nõmme Kalju võib veel euromängudest unistada, ent enam pole midagi enda kätes. Nemad peavad lootma, et järgmise aasta kevadel suudab, kas Paide või FC Flora võita Eesti karikasarja.

Flora see-eest pani hooajale vägeva punkti, kui 2:1 alistati enda suurim konkurent FCI Levadia. Flora kogus nõnda tänavusel hooajal 97 punkti ja kaotas ainult ühe kohtumise, mis tuli 33. voorus Kaljule. Hõbemedalitega leppinud Levadia saagiks jäi 79 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles