Manchester City läheb mängupausile šokk-kaotusega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ivan Toney.
Ivan Toney. Foto: AP Photo/Dave Thompson/Scanpix

Valitsev Inglismaa meister Manchester City pidi koduväljakul tunnistama Brentfordi 2:1 paremust.

Manchester City püüdis enne MMi Inglismaa kõrgliigas liidrikoha endale võita. Selleks tuli koduväljakul alistada Brentford, millega on varasemalt saadud probleemideta korduvalt hakkama. Viimati suutis Brentford võõrsil Manchester Cityst jagu saada 1937. aastal.

Vastu ootusi haaras eduseisu Brentford, kui Ivan Toney 16. minutil skoori avas. Avapoolaja üleminutitel suutis City ikkagi viigistada, kui palli toimetas väravavõrku Inglismaa koondislane Phil Foden.

Teisel poolajal oli mõlemal meeskonnal korduvalt võimalus eduseisu haaramiseks, ent initsiatiivi hoidis kodumeeskond. City suunas viimastel minutitel rünnakule sisuliselt kogu meeskonna ning sai ka kõrvetada. Kohtumise kaheksandal üleminutil realiseeris vasturünnaku väravaks taaskord Toney, kes saatis ka tähistusega sõnumi Inglismaa koondise peatreenerile Gareth Southgate'ile, kes ta Katari sõitvast meeskonnast välja jättis.

Šokk-kaotuse saanud City läheb Inglismaa kõrgliiga pikemale pausile teiselt kohalt, kui liidrist Londoni Arsenalist jäädakse kahe punkti kaugusele. Seejuures on Arsenalil üks kohtumine veel varuks. Väärtusliku võidu teeninud Brentford tõusis liigatabelis 10. reale.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles