Kas Liverpoolist saab järjekordne naftaklubi?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Liverpooli jalgpalliklubi mängijad, eesotsas Mohamed Salahiga (paremal).
Liverpooli jalgpalliklubi mängijad, eesotsas Mohamed Salahiga (paremal). Foto: REUTERS/RUSSELL CHEYNE/Scanpix

Sel nädalal teatasid FC Liverpooli omanikud, et nad on valmis müüma täielikus tipus oleva Inglismaa jalgpalliklubi. Kohe on enda huvi näidanud üles Dubai naftaärimehed.

Liverpooli praegune omanik Fenway Sports Group teatas, et on valmis müüma Inglismaa tippklubi, kui sobiv pakkumine nendeni jõuab. FSG jaoks oleks tegemist väga kasumliku tehinguga, kuna ettevõte soetas Liverpooli 12 aastat tagasi 340 miljoni euro eest, ent nüüd on müügihinnaks pandud neli miljardit.

Arvestades, et tegemist on ikkagi väga kopsaka hinnaga, siis pole liiga palju maailmas neid, kellele see jõukohane oleks. The Athleticu teatel on ostust huvitatud Dubai investeerimisfond DIC, mille omanikud on naftaärimehed.

Tegelikult soovis DIC soetada Liverpooli juba 2007. aastal, ent toona ei jõutud varasema omanikuga kokkuleppele. Nüüd, kus on taas tekkinud võimalus, soovitakse lõpuks kokkuleppele jõuda. Toona oli probleemiks, et nende vara oli väga häguse taustaga.

The Athleticus märgiti, et antud tehing ei valmistaks just head meelt Liverpooli poolehoidjate seas. Tegemist on väga lojaalsete fännidega, kellele pole kunagi meeldinud naftaklubide esiletõus jalgpallimaailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles