VIDEO Kümnendi suurimaks talendiks peetav hiiglane pani leedukad ahhetama (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Victor Wembanyama suutis leedulastele palju peavalu valmistada.
Victor Wembanyama suutis leedulastele palju peavalu valmistada. Foto: Petras Malukas/Scanpix

Leedu korvpallikoondis tunnistas MM-valikmängus Prantsusmaa 90:65 paremust. Prantslaste leeris säras koondisedebüüdi teinud Victor Wembanyama.

18-aastane Wembanyamat peetakse korvpalliajaloo üheks suurimaks talendiks, kellele ennustatakse väga suurt tulevikku. Noormängija pidas eile enda esimese kohtumise Prantsusmaa koondises ning tõusis kohe esile.

Ametlike andmete järgi 224 cm pikk keskmängija viskas Leedu koondise vastu 20 punkti ja võttis üheksa lauapalli, ent tema kasutegur oli numbritest oluliselt suurem, kuna rünnakul polnud leedulastel kuigi lihtne viskeid sooritada. Wembanyama väljakul olles jäi Prantsusmaa koguni 25 punktiga plussi.

«Me võisime ainult ette kujutada tema suurust, kui vaatasime tema videosid internetist. Väljakul nägime tema reaalset suurust ja ta mängis Prantsusmaa kaitsemängus väga suurt rolli. Kui murdsime korvi alla, siis ei olnud rõngast lihtsalt võimalik näha,» lausus Leedu koondise peatreener Kestutis Kemzura pärast kohtumist Basketnewsile.

Peatreeneriga nõustus ka Leedu koondise keskmängija Marek Blazevic, kes oli möödunud hooajal Euroliiga üks säravamaid noormängijaid. «Nagu treener ütles, siis mitmetel mängijatel tekkis kartus, kui Wembanyama vastu rünnakuid lahendati. Sa oled justkui vaba, ent kõik mõistavad tema suurust ja kõhklused löövad tahtmatult sisse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles