Serviti näitas võõrsil taas võimu

Postimees Sport
Copy
Põlva Serviti mängijad punases.
Põlva Serviti mängijad punases. Foto: Elmo Riig

Täna peeti meeste käsipalli Balti liigas viis kohtumist, millest kahes olid osalised ka Eesti klubid. Meie pealinnas läksid omavahel vastamisi HC Tallinn ja Põlva Serviti ning Lätis võitles SK Tapa/N.R Energy kohaliku Dobele Tenaxiga.

Sel hooajal Balti liigas kõik kohtumised keskmiselt kümne väravaga võitnud Põlva Serviti alustas ka täna tugevalt ning erinevalt eelnevast omavahelisest mängust ei jäetud midagi juhuse hooleks. Kümnendal minutil viis Henri Sillaste oma kolmanda väravaga lõuna-eestlased 8:3 ette.

Poolaja teisel kolmandikul HC Tallinna jaoks midagi ei muutunud ning hõreda koosseisuga pallivad pealinlased olid suures hädas skoorimisega. 20. minutil viskas Markus Oliver Mädo alles nende viienda tabamuse ja tablool särasid numbrid 5:13. Perioodi lõpp kulges Serviti taktikepi all ja enne garderoobi minekut tegi Hendrik Varul seisuks 20:9.

Teine poolaeg mängupilti muutust ei toonud ning Serviti jätkas vahetuste tegemist ja kiirrünnakust lihtsate väravate saamist. 38. minutil tõi Anatolii Chezlov tabloole numbrid 25:13 ja seitse minutit hiljem viskas Arturs Meiksans Põlva poolt vaadatuna seisuks juba 30:15. HC Tallinna, kes sai täna koosseisu panna vaid kaheksa meest, poolelt skooris Volodõmõr Šherban küll selleks hetkeks juba üheksa korda, kuid kahjuks tiimikaaslased teda piisaval määral toetada ei suutnud. Lõppskooriks tegi Varul 39:21.

Põlva Serviti resultatiivseimad olid täna Hendrik Varul üheksa ja Henri Sillaste kaheksa väravaga. HC Tallinna poolt tabas Šherban lõpuks 13 korda. «Vastased olid täna hõreda koosseisuga, meil olid aga kaasas kõik mehed ning isegi vahetustega varieerides ei kaotanud oma tempot. HC Tallinn patustas alguses pallikaotustega ning meie saime sealt lihtsaid väravaid, mille pealt saime oma mängu käima,»» olid Serviti ääremängija Sillaste esimesed emotsioonid mängu järel.

SK Tapa naaseb Lätist kahe punktiga

Kolmapäeval karikavõistluste finaalturniirile pääsenud SK Tapa alustas Lätis mängu tasavägiselt ning 10. minutil viis Kaspar Lees eestlased 4:3 ette. N.R Energy mehed hoidsid kerget initsiatiivi ja poolaja keskpaigaks viis Raimond Himma nad kahe väravaga ette. Perioodi lõpp kuulus juba täielikult lääne-virulastele, kes viimasel viiel minutil vastastel skoorida ei lasknudki. Marten Saar viis nad 14:10 ette ning Leesi kaks järjestikust tabamust tõid enne pisukesele pausile minekut tabloole seisuks 16:11.

Teine poolaja algus jätkus sealt, kust esimene oli lõppenud. Igale lätlaste väravale oli Tapal kaks vastust olemas. Kui 36. minutil tõi Emīls Kurzemnieks Dobele viie punkti kaugusele, siis Lees, Igor Berezhnyi ja Rail Ageni tegid seisuks juba 23:15. Tenax oli sunnitud aja maha võtma ja selle järel suudetigi 5:2 spurt teha ning vahe viie värava peale kahandada. Sellest lähemale eestlased siiski vastast ei lasknud ning sellele vastati kohe omakorda kolme tabamusega, mille lõpetuseks viskas Ilja Kosmirak 48. minutil seisuks 27:20. Mängu lõpp enam suurt muutust kaasa ei toonud ja lõppseisuks vormistas Oskars Arajs koduvõistkonna poolelt vaadates 25:31.

SK Tapa, kes tõusis tänase võiduga alagrupis Serviti järel teiseks, poolelt olid resultatiivseimad Kaspar Lees seitsme ning Ilja Kosmirak ja Rail Ageni lisasid viis väravat. Dobele poolelt tabas Emīls Kurzemnieks viiel korral. «Arvestades, et tulime otse pika bussireisi pealt, siis olime üllatavalt heas konditsioonis mängu algusest peale. Tulime ilusti toime vastaste agressiivse kaitsega ning suutsime tempot üles kruvides ka rünnaku pool omad võimalused ära realiseerida. Kuigi lõpus vahe läks natukene väiksemaks, suutsime siiski kohtumist domineerida ja hea võidu ära võtta,» ütles Lees pärast mängu.

Teises praeguseks lõppenud kohtumistes alistas VHC Sviesa 34:26 HC Amberi. Eestlaste jaoks jätkub Balti liiga detsembri keskpaigas, kui Põlva Serviti kohtub SK Tapaga ja sõidab siis külla Leedu klubile HC Amber, Mistra võõrustab Viljandi HC-d ning HC Tallinn läheb Lätis vastamisi Dobele Tenax-iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles