Taaramäe Kangerti karjäärist: sisu oli temas rohkem kui CV näitab

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tanel Kangert ja Rein Taaramäe Rio olümpial.
Tanel Kangert ja Rein Taaramäe Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter

Järgmisel aastal alustab Rein Taaramäe karjääri 17. profihooaega. Ent seekord peab ta veteranide lippu üksinda kõrgel hoidma, sest Tanel Kangert lõpetas karjääri.

Taaramäe ja Kangert on nii ühe aasta kui ka ühe kandi mehed. Loomult on nad erinevad inimesed, mistap ei saa neid parimateks sõpradeks pidada. Küll aga olid nad kooliajal teineteisele parimad treeningukaaslased. Kusjuures noorena oli Taaramäe Kangerti varjus, jäädes talle enamasti võistlustel alla.

Profikarjääri jooksul olid vändralased ühel hooajal Astanas ka meeskonnakaaslased. Koos sõideti veel Eesti koondises ning kahel olümpial, Pekingis ja Rios.

Taaramäe sõnul tegi Kangert ilusa karjääri, millest paremat on raske tahta. «Sisu oli temas rohkem kui ta CVsse suutis seda koguda, aga enesekindlus ja ambitsioonikus polnud ka tema tugevad küljed. Seega ei olnud ta tulemusele sõitja, kuid abimehena oli ta pundis üks hinnatumaid,» lausus ta.

Ka 35-aastasel Taaramäel tuleb iga hooaja järel vastata küsimusele, kui kaua veel. Aastaid tagasi ütles ta, et on jalgrattaproff niikaua, kuni talle teatud summa palka makstakse. Kuid asi pole siiski ainult rahas.

«Kindlasti ei saa ma sellist kallist hobi tasuta teha, aga ma väga naudin seda, mida ma teen. Kuni ma nälga ei jää, normaalselt tiimilt lepingu lunastan ning tunnen, et iga hooaeg on seiklus, siis jätkan. Kui kaua? Võib-olla on järgmine aasta viimane, võib-olla on veel viis ilusat aastat ees,» lausus Taaramäe.

Viimasel paaril hooajal on ta leidnud üles oma vana hea enesekindluse ning see kajastub ka tulemustes. «Lõppenud hooaeg oli mul hea. Täitsin oma rolli tiimis kuhjaga ära. Ise sain kirja mõned poodiumisõidud ja esikümnekohad, aga võidu näol jäi kirss tordile panemata. Olen siiski rahul, sest mittesprinterina on raske igal aastal tabamuseni jõuda,» ütles rattur, kes võitis mullu Vueltal etapi ning kandis kaks päeva velotuuri liidrisärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles