Eesti korvpallikoondislane liitub Hispaania kõrgliigaklubiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Matthias Tass Eesti koondise särgis.
Matthias Tass Eesti koondise särgis. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise keskmängija Matthias Tass sõlmis Hispaania kõrgliigas ja Meistrite liigas mängiva Manresaga lepingu, mis kehtib kuni hooaja lõpuni. Klubi koduleht toob välja, et 23-aastane ja 208 cm pikkune Tass on oma esimesel aastal profikorvpallurina teinud suurepärast statistikat.

Aastatel 2018-22 Ameerika Ühendriikides NCAA-s Saint Mary’se ülikooli esindanud Tass alustas tänavu profikarjääri. Suvel sõlmis ta kahe aasta pikkuse lepingu Itaalia meistriliiga klubi Trentoga, kuid hooaja alguses läks laenule Poola klubisse Dąbrowa Górnicza. Kuni hooaja lõpuni mängib Tass nüüd Manresas, seda laenulepingu alusel.

Manresa täidab praegu Hispaania tippliigas punase laterna rolli: seitsmest mängust on saadud vaid üks võit. Hispaania kõrgliigas mängivad aga ka Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste, kes esindavad Baskoniat. Manresa ja Baskonia lähevad omavahel vastamisi juba 20. novembril. Meistrite liigas juhib Manresa täiseduga F-gruppi.

«Ta on kõvasti mängiv ja võitlusliku iseloomuga mängija. Hea söötja, kes tabab ka kaugviskeid,» tutvustas Manresa koduleht eestlast. Dąbrowas olid Tassi statistilised näitajad keskmiselt 12,2 punkti, kuus lauapalli ja 1,2 korvisöötu mängu kohta.

Praegu kuulub Tass ka Eesti koondisesse, mis kohtub esmaspäeval MM-valikmängus võõrsil Soome koondisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles