Kahekordne soomlasest maailmameister sai keset MMi ülikarmi diagnoosi

Christopher Krutto
Copy
Saalihoki MMi võistlusplats. Pilt on illustratiivne.
Saalihoki MMi võistlusplats. Pilt on illustratiivne. Foto: IMAGO/Sergio Brunetti/Scanpix

Möödunud nädalal lõppenud saalihoki MMil pidi Soome koondislane Joonas Pysly jätma turniiri terviseprobleemi tõttu pooleli. Nüüd selgus täpselt, kui tõsise diagnoosi mees sai.

Kuigi 70 korral Soome koondist esindanud 32-aastane Pysly nimetati koondise koosseisu, siis ühelgi mängul ta platsile ei jõudnud. Nüüd avaldas Soome saalihokiliit, et ühel treeningul tabasid teda lihaskrambid ja peapööritus.

Pysly viidi kõigepealt Zürichis peetud MMil saali erakorralise meditsiini tuppa ning sealt juba kiirabiga haiglasse. Uuringute käigus tuvastati kahekordsel maailmameistril ajuvereringe häire.

«Tahtsime sellega varakult välja tulla. Telefon on täis sõnumeid ja mitmed spekulatsioonid ringlevad. Enne avaldamist tahtsime oodata ära paranemise mõttes kriitilised päevad ja teha kindlaks, et ei ole tagasilööke,» vahendab Ilta-Sanomat Pysly ja tema naise Tea sõnu.

«Viimased päevad siin on olnud õudusunenägu. Nüüd on olukord stabiilsemaks minemas. Tulevatel kuudel keskendume taastusravile ja paranemisele,» lisasid nad ja ütlesid, et rohkem seda teemat ei kommenteeri.

Tänavuselt MMilt noppis Soome koondis pronksi, alistades kolmanda koha mängus 5:3 Šveitsi. Finaalis alistas Rootsi Tšehhi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles