Geeniuseks peetav Hyundai töötaja: Oti pidu rikuti Eestis, aga meie rikkusime kaks pidu

Christopher Krutto
Copy
Hyundai tiimi liikmed tähistamas Ott Tänaku Soome ralli võitu.
Hyundai tiimi liikmed tähistamas Ott Tänaku Soome ralli võitu. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi palgal olev hinnatud insener Christian Loriaux võttis kriitiliselt sõna kõigi vastu, kes Hyundaid tänavu maha on teinud.

Hyundai rallitiimi jaoks algas MM-hooaeg üle kivide ja kändude, sest auto arendusega alustati konkurentidest hiljem. Mida hooaeg edasi, seda nobedamaks aga Lõuna-Korea autotootja masin muutus ja selles oli kindlasti oma käsi mängus ka Loriaux’l.

Nüüd kritiseeris ta kõiki, kes tiimi hooaja esimeses pooles maha tegid. «Milline hooaeg, tõesti. Kõik ajakirjanikud ja inimesed, kes on meid ja meie autot viis kuud maha teinud…» vahendab Prantsusmaa portaal Rallye-Sport belglase sõnu.

«Ometi ilma Compact Dynamicsi (tiimide hübriidajamite varustaja – toim.) fantastilise abita oleks Ott võitnud Rootsis ja sõitjate tiitel võinuks Kalle [Rovanperä] jaoks mitte olla nii ilmselge.

Pärast seda kiidavad nad kõik Toyotat… Tõesti? Ma arvan, et Rovanperä faktor oli suurem kui Toyota faktor!. Okei, Seb (Sebastien Ogier – toim.) võitis ka, aga ta ei ole kaheksakordne maailmameister kogemata.

Siis, pärast seda, kui võitsime kolmel erineval pinnasel kolm järjestikust rallit, Soome, Ieper, Kreeka, ma arvan, et mõned inimesed tundsid ennast lollilt, et meid tümitasid. Tegime Kreekas ka üks-kaks-kolme,» oli Loriaux sapine, kuid võttis siis oma sõnavõtu kokku juba rõõmsamates toonides.

«Muidugi rikuti Oti pidu Eestis, aga ma arvan, et me rikkusime mõlemad peod nii Jyväskyläs kui ka Toyota Citys,» juubeldas belglane.

Loriaux on teiste hulgas näinud vaeva kahe legendaarse ralliauto loomisega: Subaru Impreza WRC2000 ja Ford Focus WRC03. Neist viimasega võitis Markko Märtin karjääri kolm esimest MM-etappi.

Mullu Hyundaiga lepingut pikendades ütles Tänak belglase kohta: «Christian on üks neist meestest, kes on geenius minevikust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles