Soome ajaleht kirjutas Tänaku salajasest ärist, mille väärtus on pea 14 miljonit eurot (4)

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi Ott Tänak on suurepärane rallisõitja, siis on tal ka tugev ärivaist, kirjutab Soome ajaleht Iltalehti.

Tänaku puhul teab enamik talle kuuluvat OT Service OÜ-d, mis jooksutab OT Racingu nimelist rallitiimi ning RedGreyd, mida Tänak juhib koos Markko Märtiniga. Selle juriidiliseks kehaks on Eestis Triple M.

2020. aasta talvel panid Tänak ja Märtin püsti uue ettevõtte SQM2 Invest, mis tegeleb kinnisvarasse investeerimisega. Tõsi, firma ametlikeks omanikeks on Märtini firma Märtin AS ja OT Service OÜ.

SQM2 Investile kuulub Iltalehti andmetel 26 korterit, mis asuvad Tallinnas tuttuues Kalaranna elurajoonis. Korterid ja kinnisvara on ostetud üüritulu teenimiseks. Soome leht tõi välja, et Eestis on viimase kümne aasta jooksul elamute ja rendihindade tõus Euroopa Liidu suurim.

SQM2 Investi varad on väärt 13,9 miljonit, kuid firmal on kaelas ka 14 miljoni euro eest võlgasid. Enam kui 10 miljonit on sellest omanikuvõlad Tänakule ja Märtinile, ülejäänu on pankadest võetud laenud.

SQM2 Investi käive oli möödunud aastal natuke alla miljoni euro. Kasumit oli paarsada tuhat eurot. Firma juhatusse kuuluvad Märtin ja Tänaku naine Janika.

Tagasi üles