Eestlane täidab jalgpalli EM-finaalturniiril tähtsat rolli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro 2012 toimub Poolas ja Ukrainas.
Euro 2012 toimub Poolas ja Ukrainas. Foto: SCANPIX

UEFA määras Eesti Jalgpalli Liidu asepresidendi Ainar Leppäneni suvisele Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile delegaadiks.

Kõik kolm mängu toimuvad Ukrainas Harkivis. Leppänen on üks kaheksast EM-finaalturniiril tegutsevast delegaadist.

UEFA juriidilise komitee liige Leppänen on varasemalt olnud delegaadiks paljudel UEFA Meistrite Liiga, UEFA Euroopa Liiga ja rahvuskoondiste valikmängudel. 2011. aastal oli ta näiteks ametis Meistrite Liiga poolfinaalil Schalke - Manchester United ning aasta varem kõrge riskiastmega EM-valikmängul Bosnia ja Hertsegoviina - Prantsusmaa ja Meistrite Liiga alagrupiturniiri kohtumisel FK Partizan - Arsenal FC.

UEFA delegaat on vastaval jalgpallikohtumisel kõrgeimaks otsustusorganiks, kelle põhilisteks ülesanneteks on jälgida ja hinnata mängukorralduse vastavust nõuetele, langetada kriitilistel momentidel otsuseid, tegeleda turvalisust puudutavate küsimustega, viia läbi erinevaid mängueelseid koosolekuid, ennetada ja aidata lahendada tekkivaid probleeme, reageerida intsidentide korral ja koostada pärast kohtumist põhjalik raport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles