PM SOOMES Korvpallikoondislased selgitasid, miks Soome meid lauavõitluses nii suurelt üle mängis

Ville Arike
, reporter
Copy
Matthias Tass.
Matthias Tass. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis kaotas MM-valiksarjas 71:91 Soomele. Suure allajäämise peamiseks põhjuseks oli lauavõitlus.

Nimelt noppis Soome mängu kümme esimest palli (!), neist kuus ründelauast. Kohtumise lõpuks oli lauavõitluse seis 42:28.

Eestlased teadsid, et vastased tegutsevad füüsiliselt ja aktiivselt, kuid ei suutnud end vajalikul määral häälestada. «Seis räägib enda eest. Alustasime väga pehmelt ja nii see jäi terveks mänguks,» ütles 13 punktiga Eesti koondise suurimaks korvikütiks kerkinud Artur Konontšuk.

Ta lisas: «Kaotuse suurim põhjus oligi lauavõitlus. Esimesel veerandil jäi see 20:5 või midagi niisugust... Polnud vajalikku energiat, duhhi, meest, kes ütleks, et nüüd läheme, kõik kui üks rusikas. Meil on noor sats, kõik üritavad oma asja ära teha, aga sel tasemel päris nii ei saa.»

Kõigest 2 punkti ja 2 lauapalli kogunud tsenter Matthias Tass selgitas, et mitmel korral oli tegemist ka taktikalise teemaga, sest mängijaid vahetati nõnda, et pikad jäid kolmesejoone juurde Soome tagamängijaid ning lühemad mehed korvi alla pikki valvama.

«See tähendab suurt ülekaalu. Aga kaitselaud on viie mehe töö. Ma ei tea, kas tegemist oli vähese mentaalse või füüsilise valmisolekuga. Teadsime, et soomlased tulevad mängima väga füüsilist mängu. Meil oli paberil kirjas, et peame selleks valmis olema. Aga ma ei tea, kas me ei oodanud, et see tase on nii kõrge, või lihtsalt ei olnud meil midagi vastu pakkuda. Mängu algus läks käest ära lauapallide pärast,» nentis Tass.

Kapten Siim-Sander Vene tõdes, et enamus ajast oldi vastasest takt maas. «Jube palju asju läks valesti. Kui ise paar korda lihtsaid asju ära ei pannud, said nemad kohe lihtsad korvid ja hea tunde kätte.

Möödarääkimisi ja valesid asju on nii palju, ladus kokkumäng on praegu väga kaugel. Mõned mehed on ju põhimõtteliselt esimest korda koondises. Reedel Rootsi vastu olime kauem mängus sees, täna lagunes kohe täiesti ära. Siis oli täpselt samasugune hetk – me ei pannud kaks korda korvi alt ära ja nad tegid kiirelt vastu. Kui rünnakul õnnestusime, suutsime kaitses veel ära seista. Niipea, kui rünnakul eksisime, murdsid kiirrünnakud meid ära,» analüüsis Vene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles