Laskesuusahooaeg võiks alata juba suvel? Bö: see on idiootseim idee, mida olen kuulnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Thingnes Bö suvel lasketiirus.
Johannes Thingnes Bö suvel lasketiirus. Foto: Postimees

Aina enam talispordisõpru tunneb muret selle pärast, et kliimasoojenemise tõttu pole neil varsti võimalik enam armastatud aladele kaasa elada. Laual eksisteerib tegelikult ka lahendus, mis on aga paljudele atleetidele vastumeelne.  

Norras toimuva Blinkfestivaleni – sisuliselt nende ekvivalent Saku suverullile – spordidirektor Arne Idland on juba mitu aastat tagunud trummi hakata traditsioonilisi talialasid viljelema ka suvel.

«Talved muutuvad meil aina lühemaks ja lühemaks ning ma ei usu, et murdmaa- või laskesuusatamine jääksid ellu pelga kolmekuise hooajaga, mis võib tulevikus olla aga paratamatus. Selle asemel tuleks meil juba praegu kastist välja mõelda ning proovida näiteks ka ebatraditsioonilist lahendust võistelda suvel,» sõnas ta Norra ringhäälingule.

Idlandi hinnangul poleks tegemist kalli muudatusega, kuna nõnda pääseksid võistluspaigad kunstlume tootmise kohustustest/kulutustest. Lisaks oleks suve ja talve omavahel kombineerides võimalik muuta hooaega pikemaks – alustada näiteks augustis –, muutes graafikuid seeläbi sportlaste jaoks inimlikumaks.

«Olen terve elu suusatamise juures olnud ja sellised mõtted on selgelt ebatraditsioonilised. Aga mina ei näe küll mingit probleemi selles, kui ka rullsuusa etapid MK-sarja juurde liita,» pakkus ta välja. 

Kui Norra ajakirjanikud seejärel oma laskesuusatajatelt selle mõtte kohta pärisid, saatsid nood žurnalistid kohe pikalt. 

«Me ei tohiks iial selleni jõuda. Neil kahel alal peab selgelt vahet tegema,» sõnas Tarjei Bö. «Kui vaatame praegu suusahüpped, mis on ju talisport, siis nad hüppavad juba plastikkattele. Jalgpalli MM, mis peaks toimuma suvel, mängitakse talvel.»

Noorem Bö, Johannes Thingnes, on sama konkreetne: «See on kõige idiootsem ettepanek, mida olen ealeski kuulnud. Need on kaks täiesti erinevat ala. Lõpptulemus oleks sama nagu suusatamises, kus meil on sprint ja distantsisõit: sul tekiks ühed sportlased, kes on head ühes, ja teised, kes on heas teises.» 

Küll lisas Bö, et ta poleks otseselt sellele vastu, kui rullsuusatamise MK-sari kestaks vähe kauem, pakkudes võistlusmomenti ka sügiskuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles