Austraalia võimud halastasid Djokovicile

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: ANTONIO CALANNI/AP/Scanpix

Austraalia võimud tühistavad Novak Djokovicile määratud kolmeaastase riiki sisenemise keelu, mille ta sai aasta alguses. Nüüd pääseb endine maailma esireket jaanuaris Rohelisel Mandril toimuvale aasta esimesele suure slämmi turniirile.

The Guardian kirjutab, et Djokovic saab Austraalia valitsuselt uue viisa, mis võimaldab tal mängida 2023. aasta Austraalia lahtistel. Immigratsiooniminister Andrew Giles annab Djokovicile viisa, tühistades kolmeaastase keelu, mis kaasnes eelmise valitsuse otsusega tema viisa tühistada.

Jaanuaris 2022 tühistas toonane valitsus Djokovici viisa, kuna vaktsineerimisest keeldunud tennisist püüdis riiki sisenedes nõuda erandit, sest ta oli hiljuti koroonat põdenud. See ei vabastanud teda aga riigi poolt kehtestatud vaktsineerimiskohustusest.

Djokovic kaebas otsuse loetud päevad enne Austraalia lahtiste algust föderaalkohtusse, et talle tehtaks erand, kuid vahetult enne turniir algust saadeti ta riigist välja. Nii kadus 35-aastasel serblasel võimalus võidelda 21. suure slämmi ja oma 10. Austraalia lahtiste tiitli eest.

Nüüdseks on Austraalia riiki sisenemiseks vaktsineerimiskohustuse kaotanud ning just seetõttu otsustati Djokovicile varasemalt seatud keeld peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles