Tormijooks ürgtalendi nimel, kelle kohal ripub hirmutav küsimärk

Karl-Joosep Küngas
Copy
Victor Wembanyama on üha suuremat tähelepanu teenimas.
Victor Wembanyama on üha suuremat tähelepanu teenimas. Foto: AFP/GAIZKA IROZ/SCANPIX

Kogu korvpallimaailma on löönud kihama 18-aastane Prantsusmaa koondislane Victor Wembanyama, kellele paistab tulevik olema väga helge. Kahjuks ripub tema kohal ka üks hirmutav küsimärk.

Wembanyama pole kaugeltki tavaline 18-aastane korvpallur, kes püüab leida enda kohta profikorvpallis. Teda peetakse viimase 20 aasta suurimaks talendiks ning kaugelt andekaimaks Euroopas sündinud korvpalluriks. Saame temaga lähemalt tuttavaks.

Prantsusmaal Naterre’is sündinud Wembanyama on koguni 219 cm pikk pallur, kelle oskused korvpalliväljakul purustavad kõik stereotüübid tavalisest korvialusest jõust. Nimelt on tema peamisteks tugevusteks hoopis põrgatus, kaugvise ja kiirus. Samas on noormehel kehakaalu ainult 95 kg, mis on nõnda suure mehe kohta ikka üpris vähe. Sellegipoolest pole säärast mängumeest veel kunagi varem nähtud ning nõnda jooksevad kõik NBA klubid tema nimel tormi. See mõistagi tähendab, et ollakse valmis kaotama sisuliselt meelega kohtumisi, et omada paremaid võimalusi Wembanyama värbamiseks järgmisel suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles